Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkin konetekniikan osastolle 15 500 euron apuraha

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin konetekniikan osastolle 15 500 euron apuraha

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 13:20
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) konetekniikan osasto on saanut yhdysvaltalaiselta Gene Haas -säätiöltä 17 500 dollarin eli noin 15 500 euron apurahan koulutuksen kehittämiseen. Apurahan myöntämisen kriteereinä olivat muun muassa konetekniikan koulutuksen eteen tehty kehitystyö ja apurahan käyttötarkoitus. Suomalaisia apurahan saajia oli Oamkin lisäksi Pohjois-Karjalan ammattiopisto.

Apurahalla kehitetään Oamkin konetekniikan opetusympäristöä parantamalla opetuksen havainnollistamista ja hankkimalla työvälineitä. Havainnollistamista kehitetään muun muassa asentamalla kamerajärjestelmä kahteen lastuavaan työstökoneeseen. Niiden avulla opiskelijat voivat seurata koneissa tapahtuvaa työtä isolta näytöltä. Kameroiden asennussuunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat konetekniikan opiskelijat. Kameroilla varustetut työstökoneet ovat käytössä ensi keväänä.

– Apuraha on huomionosoitus tekemästämme kehitystyöstä lastuavien työstömenetelmien opetuksessa. Käytämme sitä myös kehittääksemme uusien tuotteiden prototyyppien valmistamista. Prototyyppien avulla suunnitelmien toimivuus voidaan testata käytännössä. Apurahan ansiosta opetuksemme ja mahdollisuutemme tukea alueen yrityksiä paranevat, konetekniikan lehtori Jukka Säkkinen kertoo.

Konetekniikan opetusympäristöä on kehitetty parin viime vuoden aikana vastaamaan entistä paremmin koulutuksen ja työelämän vaatimuksiin. Osastolle on hankittu muun muassa koneistuskeskus, vesileikkausyksikkö sekä 3D-koordinaattimittauskone. Kehittämiseen on investoitu yli miljoona euroa, ja siihen on saatu tukea alueen yrityksiltä sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Pohjois-Pohjanmaan liiton EAKR-rahoituksista.

Konetekniikan osasto tekee tiivistä yhteistyötä alan yritysten kanssa. Kattava ja nykyaikainen konekanta on laajentanut yrityksille tehtävää palvelutoimintaa valmistuspalveluista myös koneensuunnitteluun. Yritysyhteistyö on laajaa, ja kumppaneita on ollut Sodankylästä Helsinkiin. Yhteistyötä on tehty muun muassa Sähkö-Rantek Oy:n, Conlog Oy:n, John Deere Forestry Oy:n sekä Ponsse Oyj:n kanssa.

Kutsu apurahan luovutustilaisuuteen ja tutustuminen konetekniikan osastoon

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Oamkin konetekniikan osastoon maanantaina 23.11. kello 13.00–14.30 Kotkantien kampukselle (Kotkantie 1, Oulu).

Ohjelma

13.00 Tervetulotoivotus, koulutus- ja tki-johtaja Eero Korhonen, Oamk
13.05 HTEC & Educational Partnership Coordinator Simon Vanmaekelbergh, Haas Automation Europe
13.15 Myynti-insinööri Heikki Kononen, Grönblom Oy
13.25 Alan koulutus ja apurahan käyttö, koulutuspäällikkö Veijo Kurri ja lehtori Ensio Kettunen, Pohjois-Karjalan ammattiopisto
13.40 Konetekniikan koulutus ja apurahan käyttö, lehtori Jukka Säkkinen, Oamk
13.50 Koulutuksen merkitys alueelle, toimitusjohtaja Pekka Raudaskoski, Ginolis Tools Oy
14.00 Tutustuminen konetekniikan osastoon

Lisätietoja:

lehtori Jukka Säkkinen, 050 595 7951, jukka.sakkinen@oamk.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs