Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Nuorten yrittäjyys- ja innovaatiotapahtumasta vuosittainen opiskelijaprojekti

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Nuorten yrittäjyys- ja innovaatiotapahtumasta vuosittainen opiskelijaprojekti

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2013 klo 08:16
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

NuoriInnovaatTori-tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 23.11.2013 Esedulla. Messutapahtumassa alueen eri organisaatiot esittelivät tuotteitaan ja toimintaansa. Päivän huipensi Duudsonien HP Parviaisen esitys yrittäjyydestä. Hyvin sujuneelle tapahtumalle kaavaillaan pysyvää jatkoa.

Vuosi sitten helmikuussa 2012 Mamkin, Esedun ja Yliopistokeskuksen opiskelijayhdistysten hallitusten edustajia kutsuttiin pohtimaan innovaatiotoimintaa yhteiseen iltapäivään. Päivän tuloksena syntyi ajatus kolmen oppilaitoksen yhteisistä oppimisprojekteista. Ideana oli, että jokaisella oppilaitoksella olisi oma tehtävänsä projektissa ja oppiminen perustuisi oikeaan toimintaan.

Ensimmäinen tältä pohjalta syntynyt projekti toteutettiin 23.11.2013 Etelä-Savon ammattiopistolla. NuoriInnovaatTori-tapahtuma oli osa Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoimaa KINOS-hanketta, ja sen tuottivat Mamkin opiskelijat opettajien tukemana. Opiskelijat suunnittelivat tapahtuman sisällön ja vastasivat sen käytännön toteutuksesta, kuten puhujien ja messuvieraiden hankkimisesta, tapahtuman markkinoinnista ja tiedottamisesta. Esedun opiskelijat olivat mukana messujen käytännön toteutuksessa.

-    Tapahtuman suunnittelussa ja järjestämisessä opittiin runsaasti yhteistoiminnasta, tapahtuman tuottamisesta ja markkinoinnista, projektipäällikkö Eeva Kuoppala Mikkelin ammattikorkeakoulusta sanoo.

Tapahtumassa esiintyivät Mikkelin poikateatteri, Esedun artesaanit fantasianäytöksellä ja Duudsonien HP Parviainen. Messupisteissä toimintaansa esittelivät muun muassa nuorten mikkeliläisten nuorten perustama Aie Design, Mamkin Nollasarja, Yliopistokeskus ja Esedun Artesaanit.  Paikalla oli vajaat 200 yleisön edustajaa.

Tapahtuman järjestämisestä vuosittainen oppimisprojekti

Vastaavanlainen tapahtuma halutaan jatkossa pysyväksi osaksi oppilaitosten yhteistyötä. Opiskelijat pääsivät työskentelemään oikein asioiden kanssa ja työelämälle ominaisella tavalla. Lisäksi tapahtuman järjestämisessä ylitettiin eri kouluasteiden väliset rajat.

Opiskelijat kokivat, että on hyvä kokemus tehdä asioita yhdessä.Mamkin kulttuurituotannon opiskelija Maritta Laesmaan mukaan Nuori InnovaatTori -tapahtuman tuottaminen oli hauskaa ja opettavaa.

-    Päällimmäisenä mieleen jäi hyvä pari- ja tiimityöskentely: yhdessä pähkäiltiin, tsempattiin ja autettiin puolin ja toisin. Tällaiset käytännön projektit ovat mielestäni välttämättömiä kulttuurituottajan työn oppimisessa – pitää oikeasti hahmottaa tapahtumatuotannon kokonaiskuva ja kyetä organisoimaan asioita ja pitää langat tiukasti käsissään. Nuoren InnovaatTorin kautta oppi myös tuntemaan valtavasti uusia ihmisiä ja sai tutustua Eseduun innovatiivisena oppilaitoksena.

NuoriInnovaattori tapahtuma oli osa KINOS-hanketta, jota rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto Etelä-Savon Ely-keskuksen välityksellä. KINOS päättyy vuoden lopussa, ja hankkeen tulokset löytyvät netistä osoitteesta www.kinos-hanke.fi. Vaikka hanke päättyy, yhteistyö eri koulutusorganisaatioiden välillä jatkuu.


Lisätietoja


Eeva Kuoppala, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 8420 507, eeva.kuoppala@mamk.fi           
Taisto Hirvonen, kehittämispäällikkö, Etelä-Savon ammattiopisto, p. 050 3890 987, taisto.hirvonen@esedu.fi


Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs