Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Myyntitaitoja oppii heittäytymällä myyjän rooliin

Turun ammattikorkeakoulu

Myyntitaitoja oppii heittäytymällä myyjän rooliin

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2015 klo 10:05
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Myyntityön opiskelu korkeakoulussa ei ole pelkkää teoriaa ja kirjojen lukemista, vaan myös todellisiin myyntitilanteisiin heittäytymistä. Yksi todiste tästä on Turussa 16.4.2015 kuudetta kertaa järjestettävä myyntikilpailu, jossa opiskelijoiden taitoja testataan ostaja-myyjäroolipelissä. Kilpailu järjestetään tiiviissä yhteistyössä alueellamme toimivien yritysten kanssa. Tänä vuonna kilpailussa myydään Lassila & Tikanojan biojätepuristinta Lohjan K-Citymarketille. 

Myyntikilpailussa kilpaileva opiskelija kohtaa yrityksen ostajan 20 minuutin roolitilanteessa, jossa arvioidaan mm. hyvän vuorovaikutussuhteen luomista, asiakkaan kuuntelua ja asiakkaan tarpeita vastaavan ratkaisun esittämistä. Kilpailutilanteessa jäljitellään todellista asiakaskohtaamista. Myyntikilpailu edustaa osaltaan innovatiivista oppimismenetelmää, innovaatiopedagogiikkaa, joka on valittu yhdeksi Turun ammattikorkeakoulun painopistealueeksi.

Yrityskumppanit vahvasti mukana kilpailussa

Yhteistyöyrityksillä on suuri rooli kilpailun toteutuksessa. Yritysten edustajat toimivat myyntikilpailun ostajien ja tuomareiden rooleissa. Tämän lisäksi kilpailussa myytävä ratkaisu tulee yrityskumppanilta, tänä vuonna myydään Lassila & Tikanoja Oy:n biojätepuristinta.

Myyntikilpailussa on Lassila & Tikanoja Oy:n lisäksi mukana seuraavat yritykset: Precedo Consulting Oy (päätuomari), Canon Oy, IF, Lindström Oy, MMA ry, Orkla Foods Finland Oy, Academic Work, Teknologiateollisuus ja Turun Seudun Osuuspankki.

Vakiintunut myyntikilpailu -konsepti

Kilpailun tarkoituksena on ammattimaisen myyntityön arvostuksen nostaminen ja yrityksille elintärkeän myyntiosaamisen kehittäminen. Kilpailun juuret ovat USA:ssa, jossa myyntikilpailua on käytetty oppimismenetelmänä jo toistakymmentä vuotta. Ensimmäinen Best Seller -myyntikilpailu järjestettiin vuonna 2010 Helsingissä, jonka jälkeen siitä on vakiintunut vuosittain toteutettava konsepti. Kilpailu järjestetään vuorovuosina Turussa ja Helsingissä.

Tänä vuonna myyntikilpailu järjestetään 16.4.2015 Turun ammattikorkeakoulun Sepänkadun toimipisteessä klo 8.45–16.30. Kilpailussa kilpailee 11 opiskelijaa Turun ammattikorkeakoulusta, 11 opiskelijaa HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulusta ja 2 opiskelijaa Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Lisätiedot:

Marjo Kumpula
kilpailun johtaja
Tekniikka, ympäristö ja talous 
Turun ammattikorkeakoulu
050 598 5564 
marjo.kumpula@turkuamk.fi 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs