Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Multisensorisuuden osaajat maailmalta koolla Hämeenlinnassa 30.–31.10.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Multisensorisuuden osaajat maailmalta koolla Hämeenlinnassa 30.–31.10.

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 14:52
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kansainvälinen multisensorisuuden maailmankonferenssi toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita konferenssin lehdistötilaisuuteen torstaina 30.10.2014 klo 15.45. Tilaisuus järjestetään Korkeakoulukeskuksessa Hämeenlinnan Visamäessä, C-rakennuksen neuvotteluhuoneessa 155.

Hämeen ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä multisensorisen työn maailmanjärjestön kanssa kansainvälisen konferenssin (ISNA-MSE XII World Conference) Hämeenlinnassa 30.–31.10.2014.

Vuoden 2014 teemana on “Everyday Multisensory Environments, Wellness Technology and Snoezelen”.

Multisensorista toimintaa, multisensorista työtä ja Snoezelen-termiä käytetään arkikielessä rinnakkain. Niillä kaikilla tarkoitetaan menetelmää, jossa eri aistikanavien kautta tulevien miellyttävien aistikokemusten ja -elämysten avulla saavutetaan aktivoivan toiminnan ja rentoutumisen tasapaino. Sen myötä löytyy suotuisa vireystila oppimiselle, mielikuvitukselle, tunteille, luovuudelle, itseluottamuksen rakentumiselle, stressin ja paineiden vähentymiselle sekä vuorovaikutukselle.

Menetelmää käytetään erityisesti sosiaali- ja terveysaloilla sekä eritysiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa,  arkkitehtuurissa, muotoilussa ja ympäristön suunnittelussa. Uutena aluevaltauksena multisensorisuudessa on hyvinvointiteknologia, joka hyödyttää ihmisen moniaistisuutta käyttöjärjestelmiensä saavutettavuuden lisäämiseksi.

Konferenssin pääesiintyjinä on kansainvälisiä ja suomalaista monialaisen multisensorisen työn huippuasiantuntijoita. – Esiin voisi nostaa esimerkiksi hollantilaisen Ad Verheulin, joka on Snoezelen-menetelmän kehittäjä. Lisäksi konferenssissa voi tutustua postereihin, messuosastoihin ja vaikkapa Neurosonics-tuoleihin, luettelee konferenssin järjestäjä, yliopettaja Marja Sirkkola HAMKista. Esitysten aihealueet liittyvät moniaistiseen hyvinvointiteknologiaan ja arjen työn innovaatioihin eri toimintaympäristöissä. Esitysten teemat vaihtelevat ikääntyneiden aistipuutarhoista leikkaussalien heräämöihin ja Snoezelen-menetelmän variaatioihin eri maissa.

Konferenssiin Hämeenlinnaan saapuu yli 200 hengen joukko asiantuntijoita, tutkijoita, käytännön työn tekijöitä ja opiskelijoita. – Konferenssi on herättänyt jo tähän mennessä laajaa kiinnostusta. HAMKin strategisista kansainvälisistä kumppaneista konferenssiin osallistuu Via University College Tanskasta sekä Feevalen University College Brasiliasta omilla esityksillään, kertoo Sirkkola.

Konferenssin tavoitteena on esitellä suomalaista ja kansainväistä multisensorisuuteen liittyvää osaamista ja hyvinvointiteknologian uutuuksia. Lisäksi tarkoituksena on, että uudet toimijat löytävät kansainvälisiä yhteistyökumppaneita ja verkostoituvat oman alansa toimijoiden kanssa.  Multisensorisen työn verkoston vahvistaminen tutkimus- ja kehittämistyön osalta on HAMKin strategian mukaista.

Mikäli haluatte tulla tutustumaan konferenssiin muulloin kuin yllämainitun lehdistötilaisuuden aikana, olkaa yhteydessä Marja Sirkkolaan ajankohdan sopimiseksi.

Lisätietoja:

yliopettaja Marja Sirkkola, p.050 574 5524 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

www.hamk.fi/isna-mse2014

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs