Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Miten päijäthämäläiset kehittäisivät terveysliikuntaa – tervetuloa kuulemaan tuloksia ke 15.2.

Lahden ammattikorkeakoulu

Miten päijäthämäläiset kehittäisivät terveysliikuntaa – tervetuloa kuulemaan tuloksia ke 15.2.

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2012 klo 10:18
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Miten 30 kilometriä keskustasta asuvat kyläläiset liikkuvat, kun etäisyydet liikuntapaikoille ovat pitkiä ja ohjaajia ei ole? Miten uusien asuinalueiden perheet haluaisivat kehittää alueensa liikuntamahdollisuuksia?

Tervetuloa kuulemaan aiheesta lisää Terveysliikkujan ääni -hankkeen loppuseminaariin keskiviikkona 15.2.2012 klo 9–10.30 Sibeliustaloon (Puusepän verstas) Lahteen.

Terveysliikkujan ääni -hanke tapasi 450 eri-ikäistä ja erilaisessa elämäntilanteessa olevaa päijäthämäläistä ja haastatteli heitä siitä, miten he kehittäisivät oman asuinalueensa terveysliikuntaa.

Yhdeksän digitarinaa asukkaiden arjestä

Seminaarissa esitetään yhdeksän päijäthämäläistä terveysliikuntatarinaa digitaalisessa muodossa. Tarinat ovat syntyneet hankkeen aikana kerätyistä aineistoista. Tarinoitten kertojina ovat pääasiassa eri kunnissa hankkeeseen osallistuneet. Digitarinat ovat Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan alan mediatekniikan opiskelijoiden käsialaa.

– Seminaarin tavoitteena on tuoda esille kuntalaisten ääni terveysliikunnan kehittämiseksi ja nostaa käyttäjälähtöinen kehittäminen näkyväksi, kertoo projektipäällikkö Paula Harmokivi-Saloranta.

Mikä estää käyttämästä liikuntapalveluja?

Hankkeen tavoitteena oli kuunnella, mitkä tekijät estävät kuntalaisia käyttämästä olemassa olevia liikuntapalveluita ja -ympäristöjä sekä kehittää käyttäjälähtöisesti uusia terveysliikuntaan liittyviä toimintamuotoja yhdessä kuntalaisten kanssa.

– Tavoitteena oli myös löytää eri elämäntilanteissa oleville ihmisille sekä motiiveja ja merkityksiä liikkua että valmiuksia toteuttaa terveysliikuntaa Päijät-Hämeessä, Harmokivi-Saloranta kertoo.

Hankkeeseen osallistui 10 Päijät-Hämeen kuntaa ja jokaisesta kunnasta oli vähintään yksi ryhmä mukana. Mukana oli niin Orimattilan ala-asteikäiset, Lahden kaupungin palveluksessa olevat kohta eläköityvät työntekijät, Heinolan yläasteikäiset kuin Padasjoen sivukylillä asuvat ikääntyneet.

Hollolassa terveyskahvila

Hankkeesta on syntynyt lähes kymmenen opinnäytetyötä. Opinnäytetyön tekijät ovat olleet Lahden ammattikorkeakoulun, Haaga-Helia ammattikorkeakoulun ja Liikuntakeskus Pajulahden opiskelijoita. Opiskelijat ovat edustaneet sosiaali-, terveys- ja liikunta-alaa sekä liiketaloutta.

Yhtenä esimerkkinä opinnäytetyöstä on Annamari Tuomisen ja Laura Pajusen opinnäytetyö, jonka aiheena on Hollolan terveysliikuntapalvelujen kehittäminen.

He järjestivät Hollolan liikuntahallissa terveyskahvilan, jossa keskusteltiin unelmaterveysliikunnasta, liikuntaneuvonnasta, liikuntamotivaatiosta ja liikuntapalveluista. Tilaisuuden tarkoituksena oli kerätä kuntalaisten näkemyksiä palveluiden kehittämiseen. Tilaisuuteen osallistui noin 30 hollolalaista.

Terveysliikunnan Living Lab – Terveysliikkujan ääni -hanke kestää 1.10.2010–29.2.2012. Hankkeen rahoittaa Päijät-Hämeen liitto ja sitä hallinnoi Lahden ammattikorkeakoulu.

Lisätietoa:

Lahden ammattikorkeakoulu
Terveysliikkujan ääni -hanke
projektipäällikkö Paula Harmokivi-Saloranta, paula.harmokivi-saloranta@lamk.fi puh: 044 708 0747

opinnäytetyö Hollolan terveysliikunnan kehittämisestä:
opiskelija Laura Pajunen laura.pajunen@lpt.fi tai 050 326 1324

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs