Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mitä töitä tulevaisuudessa on tarjolla ja miten ohjata nuoria niihin?

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Mitä töitä tulevaisuudessa on tarjolla ja miten ohjata nuoria niihin?

Tiedote.
Julkaistu: 03.11.2015 klo 07:30
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Työmarkkinat muuttuvat hurjaa vauhtia.  Opinto- ja uraohjaajilta odotetaan ”ennustajan” kykyä nähdä tulevaisuuteen. Tulevaisuuden työ ja ohjaus -seminaarissa pohditaan keinoja onnistuneeseen ohjaukseen.

Digitaalisuus, keinoäly ja uudet teknologiat aiheuttavat yhtä suuren mullistuksen kuin sähkön ja höyryn keksiminen aikoinaan. Rutiinityöt, jotka ovat korvattavissa uusilla teknologioilla, uhkaavat hävitä.

Digitalisaatio uhkaa kolmasosaa ammateista Suomessa, arvioi Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA.

– Paineet yhteiskunnan taholta ovat kovat: nuoren pitää onnistua kerralla, kertoo Suomen opinto-ohjaajien puheenjohtaja Jukka Eero Vuorinen.

Johtamiseen ja isojen kokonaisuuksien hahmottamiseen tarvitaan jatkossakin ihmisiä. Menestyäkseen työntekijöiden on hankittava luovia ja sosiaalisia taitoja. Vaikka osa työpaikoista katoaa, syntyy uusia töitä vanhojen tilalle.

– Työelämän murros tarkoittaa, että ohjausta tarvitaan koko työelämän ajan, ei vain uran alkuvaiheessa. Henkilökohtaisen uraohjauksen saatavuus on tärkeä kysymys etenkin voimakkaan työelämän muutoksen aikana, korostaa Uraohjaajat ja -valmentajat ry:n puheenjohtaja Eric Carver.

Media on tervetullut seuraamaan Tulevaisuuden työ ja ohjaus -seminaaria, joka järjestetään perjantaina 6.11. klo 9.30–15.30 Alma Talossa (Alvar Aallon Katu 3, Helsinki). Järjestäjinä ovat Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Suomen opinto-ohjaajat ry ja Uraohjaajat ja -valmentajat ry.

Keskustelemassa ovat mm. Etlatieto Oy:n toimitusjohtaja Petri Rouvinen, Frank Martela Filosofian Akatemiasta, eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala (kesk.) ja Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija Sanna Vehviläinen.  Paikalla on myös 100 opinto-ohjaajaa ja uraohjaajaa eri puolilta Suomea.

– Seminaari täyttyi päivässä. Tilaisuuden suosio yllätti, ja se kertoo opinto-ohjaajien ja uraohjaajien tarpeesta sekä halusta saada työvälineitä ohjaukseen, toteaa Taloudellisen tiedotustoimiston johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen.

Tilaisuus lähetetään verkkolähetyksenä osoitteessa http://tat-ryhma.adobeconnect.com/asiantuntijaverkosto2 .

 

Lisätietoja:

Eric Carver, Uraohjaajat ja -valmentajat ry, 040 700 8959

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, Taloudellinen tiedotustoimisto ry, 040 545 2198

Jukka Eero Vuorinen, Suomen opinto-ohjaajat ry, 044 520 0582

Liitetiedostot

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts, T-Media ja Yrityskylä.

www.tat.fi
www.finnfacts.fi
www.t-media.fi
www.yrityskyla.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs