Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » ”Minä tein sen!” - Suomen ensimmäinen palveluliiketoiminnan tradenomi valmistui

Lahden ammattikorkeakoulu

”Minä tein sen!” - Suomen ensimmäinen palveluliiketoiminnan tradenomi valmistui

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 09:24
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Marja-Riitta Heinolle perjantai 25.9.2015 oli ikimuistoinen päivä. Hän valmistui kahdessa vuodessa tradenomiksi LAMKin liiketalouden koulutusohjelmasta painotettuaan opiskeluissaan palveluliiketoimintaa. Heino aloitti palveluliiketoiminnan tradenomiopintonsa syksyllä 2013 ensimmäisten joukossa. Nyt hän on päässyt uudelleen kouluttautumisprosessissaan maaliin.

– Olen onnellinen, mutta samalla tuntuu haikealta, kun en ole enää niin paljon tekemisissä mahtavan opiskelijaporukan kanssa, Heino kuvaa.  

Nopea tahti  

Heinolla oli alusta lähtien määrätietoinen ote opintoihinsa ja tavoite valmistua nopeasti. 210 opintopisteen laajuisen tutkinnon ohjeellinen kesto on 3,5 vuotta, mutta pitkä aiempi työkokemus sekä aktiivinen ja ennakkoluuloton kesäopintojen hyödyntäminen mahdollistivat nopeamman opiskelurytmin, tutkinnon kahdessa vuodessa.

– Olin itse aktiivinen ja sitkeä. Otin selvää asioista sekä opinnoista, Heino perustelee.

Normaalista opiskelutahdista poikkeava opintojen eteneminen kulminoituu kuitenkin myös joustaviin, opiskelijalähtöisiin ratkaisuihin sekä ohjauksen henkilökohtaistamiseen.

– Motivaatio Marja-Riitalla oli hyvä alusta asti. Luonnollisesti osansa rivakassa tahdissa on PAL-opintojen modulaarisella ja osaamisperustaisella rakenteella, jossa toteutetaan opintojaksoja rinnakkain luontevina asiakokonaisuuksina – laadusta tinkimättä, yliopettaja Mika Kylänen kertoo.  

Työelämä edessä  

Opintojen aikana Heino on päässyt tutustumaan useisiin eri työyhteisöihin ja näyttämään osaamistaan niin kaupan ja palveluiden alalla, järjestöissä kuin julkisissa palveluissa. Opinnoissa on korostunut palveluosaaminen, palvelukehittäminen ja palveluliiketoiminnan johtaminen. Omilla täydentävän osaamisen painotuksilla opiskelija on vahvistanut osaamistaan myös vastuullisuuden, 

– Erityisen palkitsevana olen kokenut uudenlaisen opiskelutekniikan oppimisen ja palveluliiketoiminnan työelämään vahvasti kytköksissä olevan opiskelutavan. Meillä oli myös mahtava opiskelijaporukka ja osaavat opettajat. Pidin myös tärkeänä mahdollisuutta tehdä tutkinto nopeammassa tahdissa ja vaikuttaa opintojen painottumiseen itse.

Vahvan työelämään kytketyn oppimisen myötä Heinolle on muodostunut myös selvä kuva tulevaisuuden suunnitelmista.

– Olen nyt aktiivinen työnhakija ja minua kiinnostavat erilaiset hallinnolliset- ja asiakaspalvelutehtävät haasteineen. Haluaisin oman haastavan tehtävän vastuualueineen. Tulevaisuudessa haluaisin erikoistua asiantuntijatehtäviin, Heino listaa.  

Ensimmäinen PALumni  

Paitsi ensimmäinen PAL-tradenomi – ja ”pesunkestävä” tradenomi – Heino on myös ensimmäinen PALumni, palveluliiketoiminnan tradenomikoulutuksesta valmistunut alumni.

– Opiskelijavetoisessa PAL-projektissamme olemme kiinnittäneet nyt erityistä huomiota uudentyyppisen, toiminnallisemman tradenomikoulutuksemme markkinointiin ja brändäämiseen. Seuraavaksi otamme kehittämiskohteeksemme PAL-yhteisön rakentamisen myös alumnitoiminnan näkökulmasta. Haluamme pitää meiltä valmistuneet yhteisössä edelleen mukana. Vaikka napanuora nyt katkeaakin, saa PALumni tulla aina käymään kotona, Kylänen päättää.  

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu
yliopettaja Mika Kylänen
044 708 1464 

Marja-Riitta Heino
040 830 8428

Liite: kuvassa Marja-Riitta Heino

Liitetiedostot

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs