Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mikkelissä etsitään ystäväperheitä kansainväliselle opiskelijalle

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelissä etsitään ystäväperheitä kansainväliselle opiskelijalle

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2012 klo 14:20
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelissä etsitään ystäväperheitä kansainväliselle opiskelijalle

Ystäväperhetoiminta on vapaaehtoista toimintaa, jossa halukkaille ulkomaalaisille opiskelijoille etsitään ystäväperhe Mikkelin seudulta. Tavoitteena on, että ulkomaalaiset opiskelijat saavat kontakteja kampuksen ulkopuolelta ja tutustuvat paremmin suomalaisiin ja paikalliseen kulttuuriin. Ystäväperheen kanssa voi harjoitella suomen kieltä, harrastaa ja tavata vaikka ruokailun merkeissä. Toiminnassa ei ole määriteltyjä muotoja ja se perustuu vapaaehtoisuuteen. Ystäväperheitä etsitään koulujen, järjestöjen kautta ja lehti-ilmoittelulla. Tavoitteena on löytää n. 50 ystäväperhettä 14. syyskuuta 2012 mennessä. Ystäväperhetoiminta aloitettiin tammikuussa 2012, jolloin toimintaan ilmoittautui 24 perhettä. Toiminta jatkuu Mikkelin ammattikorkeakoulun koordinoimana yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa.

Ulkomaalaiset opiskelijat Etelä-Savon voimavaraksi –projekti (1.1.2011-31.12.2012)

Mikkelin ammattikorkeakoulussa opiskelee noin 200 ulkomaalaista opiskelijaa kolmessa vieraskielisessä koulutusohjelmassa (Business Management, Environmental Engineering ja Information Technology) sekä lisäksi useita kymmeniä opiskelijoita kaksoistutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri aloilla.

Ulkomaalaiset opiskelijat Etelä-Savon voimavaraksi -projekti pyrkii kehittämään yritysten, korkeakoulujen, ulkomaalaisten opiskelijoiden välistä yhteistyötä. Projektin tavoitteena on sitouttaa ulkomaisia opiskelijoita eteläsavolaiseen työelämään jo opiskelujen aikana. Projektin kautta saadaan kansainvälistä osaamista yritysten ja organisaatioiden voimavaraksi projektitöiden, työharjoittelujen ja opinnäytetöiden avulla.

 

Lisätietoa:

projektipäällikkö Anna Kähkönen

Ulkomaalaiset opiskelijat Etelä-Savon voimavaraksi

Mikkelin ammattikorkeakoulu

anna.kahkonen@mamk.fi

040 842 0590

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs