Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Merkittävä hankerahoitus Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun fuusioon

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Merkittävä hankerahoitus Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun fuusioon

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 14:34
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 20 miljoonaa euroa ammattikorkeakoulu-uudistusta tukeviin hankkeisiin. Suurimpia tuettavia hankkeita ovat Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen yhdistymiseen tähtäävä hanke sekä Lapin ammattikorkeakoulun toimintarakenteen vahvistaminen.

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy ja Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy kävivät toimilupiinsa liittyvät neuvottelut opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa 11.10.2013. Neuvottelussa korkeakoulut ilmoittivat yhteisenä tahtotilana fuusion toteuttamisen vuonna 2017. Valtioneuvosto kirjasi fuusiotavoitteen päätöksessään molempien ammattikorkeakoulujen toimilupiin kehittämisvelvoitteena.

Fuusion kautta syntyvän ammattikorkeakoulun toimintaedellytysten turvaamiseen ja kokonaisuuden kehittämiseen arvioitiin tarvittavan rahoitusta siten, että se kasvaa vuosittain mitä lähemmäs fuusioituminen tulee. Vuosittainen summa olisi 2, 3, 4 ja 5 miljoonaa euroa. Ministeriö varautuu näin tukemaan fuusiokehitystä yhteensä 14 miljoonalla eurolla.

Hankerahoitus myönnetään vuorovuosin ammattikorkeakouluille yhteisesti käytettäväksi siten, että vuoden 2013 rahoitus, 2 miljoonaa euroa, on myönnetty Kymenlaakson ammattikorkeakoululle. Vuoden 2014 rahoitus, 3 miljoonaa euroa, on nyt myönnetty Mikkelin ammattikorkeakoululle.

Rahoitusta ei tule käyttää ammattikorkeakoulujen perustoiminnan rahoittamiseen vaan fuusioituvan kokonaisuuden iskukykyisyyden rakentamiseen.

”Oli ilo olla asiaa Mikkelin ammattikorkeakoulun puolesta neuvottelemassa ja olen lopputulokseen tyytyväinen”, toteaa Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

 

”Ministeriö osoitti kehittämisrahoituksen määrällä arvostavansa Kaakkois-Suomen yhteistyötä. Tästä on hyvä jatkaa kohti fuusiota” iloitsee Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen.

 

Lisätietoja:

• Kyamkin hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen, p. 0400 644 206, etunimi.sukunimi@kymenlaakso.fi

• Mamkin hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, p. 0400 143 661, etunimi.sukunimi@evl.fi

• Kyamkin rehtori, toimitusjohtaja Petteri Ikonen, p. 044 702 8200, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

• Mamkin rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, p. 050 312 5151, etunimi.sukunimi@mamk.fi

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs