Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Menetelmämarkkinoilla 4.11. nuori on muutakin kuin puhuva pää

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Menetelmämarkkinoilla 4.11. nuori on muutakin kuin puhuva pää

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2014 klo 15:13
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Menetelmämarkkinoiden tavoitteena on vahvistaa nuorten kanssa työskentelevien toiminnallista menetelmäosaamista. Menetelmämarkkinat järjestetään tiistaina 4.11. klo 9 - 16 Hämeenlinnassa HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun Tapiola-rakennuksessa (Korkeakoulunkatu 6).

Toiminnallisten menetelmien käyttäminen on luontaista nuorille. - Siksi tapahtumakutussa on lausahdus ”ihminen on muutakin kuin puhuva pää", valaisee HAMKin yliopettaja Leena Packalén. - Menetelmät mahdollistavat sisäisen tunne- ja suhdemaailman konkretisoitumisen. Menetelmät auttavat usein löytämään sanoja omaan tilanteeseen ja siihen liittyvien tunteiden, motiivien, ajatusten ja tapojen nimeämiseen, Packalén jatkaa.

Menetelmät siis tekevät nuorten elämään liittyviä asioita näkyväksi. Oleellista on, että menetelmät ovat aina apuväline oleellisen löytämisessä, eivät koskaan itsetarkoitus. Menetelmämarkkinoilla vahvistetaan osaamista, joka lisää nuorten itsetuntemusta ja tietoisuutta sekä vahvistaa voimaantumista ja vuorovaikutusta.

Menetelmämarkkinoille osallistuu nuorten kanssa työskenteleviä, esimerkiksi nuorisotyön ja etsivän nuorisotyön ammattilaisia, kirkon sekä sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä. Myös alan opiskelijoita on mukana. Joukko on siis moniammatillinen ja -alainen. Päivä on osallistujille maksuton. Myös tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan osallistumaan Menetelmämarkkinoille. (Työpajoihin osallistuminen on rajattu vain ilmoittautuneille.)

Menetelmämarkkinat toteuttaa Nuorisotakuun edistäminen Hämeessä –hanke (NuTa-hanke). Se on ESR-rahoitteinen. Hanketoimijoina ovat Forssan ja Riihimäen kaupungit sekä HAMKista Hyvinvointiosaamisen ja Teknologiaosaamisen koulutus- ja tutkimuskeskukset.

Lisätiedot
Leena Packalén, p. 040 511 5589 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Liitteenä tilaisuuden ohjelma.

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs