Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutukselle oli runsaasti kysyntää Päijät-Hämeessä

Lahden ammattikorkeakoulu

Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutukselle oli runsaasti kysyntää Päijät-Hämeessä

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2015 klo 14:10
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulussa alkaa maaliskuussa 2015 ensimmäinen ”pilotti” Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutus, joka on suunnattu päijäthämäläisille pk-yrityksille. Koulutuksen suunnittelu ja toteutus on tehty tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten, Aalto yliopiston koneenrakennustekniikan laitoksen, Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja yritysyhteistyökumppaneiden kanssa. 

Koulutus toteutetaan Hämeen ELY-keskuksen kanssa yhteishankintakoulutuksena eli työnantaja osallistuu yhdessä Hämeen ELY-keskuksen kanssa koulutusprosessiin ja kustannuksiin.

Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutuksen tarkoituksena on parantaa osallistujan valmiuksia hoitaa mekaniikkasuunnittelijan tehtäviä menestyksekkäämmin. Koulutus on räätälöity vastaamaan juuri Päijät-Hämeen elinkeinoelämän tarpeita.

"Nykyinen mekaniikkasuunnittelijoiden koulutus ei aina anna riittäviä eväitä työelämään ja työssä oppimisen rooli on korostunut. Ala on myös kärsinyt vetovoimatekijöiden puutteesta. Tarvetta laadukkaaseen mekaniikkasuunniteluun on kuitenkin tasaisesti olemassa, ja moni kyvykäs insinööri tai diplomi-insinööri löytääkin itsensä niistä tehtävistä hyvin vaihtelevalla koulutustaustalla. Koulutuksen on tarkoitus parantaa osallistujan valmiuksia hoitaa mekaniikkasuunnittelijan tehtäviä menestyksekkäämmin. Opitun siirtäminen työhön pitäisi olla nopeaa, koska aiheet ovat niitä, joita mekaniikkasuunnittelun arjessa tarvitaan", sanoo toimitusjohtaja Kari Simolin yritysyhteistyökumppani Dieffenbacher Panelboard Oy:stä.

Koulutus toteutetaan 10.3. – 12.5.2015 välisenä aikana. Koulutuksessa on 9 kontaktipäivää ja 10 etäpäivää (itsenäistä opiskelua ja oppimistehtäviä valmennuspäivien välissä).

Kiinnostus Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutukseen yllätti iloisesti

Tämän tyyppisestä koulutuksesta on ollut nähtävästi jo pidempään tarvetta ja se näkyy osallistujamäärässä. Maaliskuussa alkavaan koulutukseen osallistuu maksimimäärä, 20 henkilöä yhdeksästä eri yrityksestä.

Jotta yritykset menestyvät kotimaan markkinoilla ja globaalissa maailmassa, he haluavat panostaa yhä enemmän osaamisen kehittämiseen. Yritysten asiatuntijat ovat olleet alusta lähtien aktiivisesti mukana koulutuksen sisällön suunnittelussa yhteistyössä korkeakoulutahojen kanssa. Tarkoituksena on saada mahdollisimman hyvä ja laadukas koulutuskokonaisuus yritysten tarpeet huomioiden. Koulutus ei ole massaluennointia vaan keskusteleva eri toimijoiden välillä sekä yritysten ratkaisuja etsivä ja kehittävä koulutuskokonaisuus. 

Pilottivaiheen jälkeen Lahden ammattikorkeakoulu toteuttaa yhdessä Hämeen ELY-keskuksen kanssa toisen vastaavan Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutuksen heti syksyllä 2015. Jonossa on jo nyt useita osallistujia eri yrityksistä.

Median edustajat ovat tervetulleita paikanpäälle koulutukseen aloituspäivänä 10.3. klo 14.00, paikka: LAMK tekniikan ala, Ståhlberginkatu 10, Lahti.

Lisätietoja koulutuksesta

Palvelukoordinaattori Sirpa Keminen
Lahden ammattikorkeakoulu
puh. 050 403 6891 

Toimitusjohtaja Kari Simolin
Dieffenbacher Panelboard Oy
Puh. 040 544 8567

 

Liitetiedostot

www.lamk.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs