Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin matkailu- ja ravitsemisalan huippuosaaminen esillä Gastro Helsinki 2014 -messuilla

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin matkailu- ja ravitsemisalan huippuosaaminen esillä Gastro Helsinki 2014 -messuilla

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2014 klo 10:35
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu kehittää tulevaisuuden ruokapalveluja. Mamkin matkailu- ja ravitsemisala esittelee tutkimus- ja kehitysosaamistaan Gastro Helsinki 2014 -messuilla 19.–21.3. Helsingin messukeskuksessa osastolla 6b65.

Älylinjasto – Gastron parhaat 2014 -tuote
Mikkelin ammattikorkeakoulussa kehitetty älylinjasto on valittu yhdeksi Gastro Helsinki 2014 -messujen parhaaksi tuotteeksi. Älylinjasto kertoo asiakkaalle reaaliaikaisesti lautaselle kootun aterian ravintosisällön. Älylinjasto myös vertaa annoksen ruokaa ravitsemussuositukseen. Linjasto tunnistaa asiakkaan henkilökohtaisella tunnistekortilla.
Älylinjasto on saanut myös kansainvälistä huomiota. Linjasto palkittiin Italiassa Milanossa järjestetyillä ruoka-alan messuilla SMART Label -tunnuksella.  Oslon Smak -messuilla linjasto herätti ”suunnatonta kiinnostusta”.

Lisätietoja: Riitta Tuikkanen, yliopettaja, ETL, ravitsemusterapeutti, p. 040 772 3385, riitta.tuikkanen(at)mamk.fi

Ekotehokas ammattikeittiö – tutkittua tietoa ammattikeittiön energiatehokkuudesta
Ekotehokas ammattikeittiö -hanke edistää kestävää kehitystä ammattikeittiöissä tuottamalla tietoa ruuan valmistukseen käytetyn sähkön ja veden määrästä erilaisissa ammattikeittiöissä. Tavoitteena on Etelä-Savon alueen ammattikeittiöiden energiatehokkuuden parantaminen ja työprosessien kehittäminen.
Hankkeen tutkimuskeittiöinä ovat Mikkelin kaupungin keskuskeittiö Isopata, Mikkelin keskussairaalan ravintokeskus, Anttolanhovin ravintola ja Mikkelin ammattikorkeakoulun Ravintola Talli.
Hanke päättyy 30.6.2014. Hanketta rahoittavat Etelä-Savon Ely-keskus (ESR-hanke), Metos, Jeven Oy, Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut, Mikkelin keskussairaalan ravintokeskus sekä Anttolanhovin ravintola.

Lisätietoja: Tiina Tuovinen, projektipäällikkö, p. 040 842 0505, tiina.tuovinen(at)mamk.fi

Järvikalaketjun RFID -hanke – jäljitä järvikalan matka kännykällä
Järvikalan saatavuutta halutaan lisätä tekemällä kalan toimitusketju läpinäkyväksi. Mamkin hankkeessa on kehitetty ensimmäinen versio RFID- ja mobiilitekniikkaan perustuvasta järvikalan seurantajärjestelmästä, ja järjestelmän toimivuutta on testattu kalaketjuissa kalastajalta kuluttajalle asti. Seurantajärjestelmän ansiosta kuluttaja voi kaupassa tai ravintolassa omalla älypuhelimellaan tarkistaa kalan reitin ja kalan säilytyslämpötilan toimitusketjun ajalta.
Tavoitteena on läpinäkyvyyden lisääminen tekniikan avulla niin, että laadunhallinta ja tiedonkulku eri toimijoiden välillä paranisivat. Järjestelmän avulla järvikalan toimitusketju voidaan todentaa ja jäljittää sähköisesti joka vaiheessa. Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö Laatuketju-ohjelmastaan.

Lisätietoja: Teija Rautiainen, projektipäällikkö, p. 0400 872 759, teija.rautiainen(at)mamk.fi
Nina Parkkinen, projektityöntekijä, p. 040 652 9181, nina.parkkinen(at)mamk.fi

Ruokamatkalle Etelä-Savoon
Ruokamatkailu lisääntyy maailmanlaajuisesti – miksei myös Etelä-Savossa! Ruokamatkailu on erinomainen tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Eteläsavolaiset ruoka-aarteet ovat lähellä maaseutua ja sen pienyrittäjiä. Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishankkeen kohderyhmänä ovat maaseutuyrittäjät, joille hankkeessa tiedotetaan ruokamatkailuun liittyvistä mahdollisuuksista, hyväksi havaituista käytänteistä ja alaan liittyvistä tutkimustuloksista.
Kaksivuotinen Eteläsavolaisen ruokamatkailun kehittämishanke – Ruoka matkailun keskiöön -hanke päättyy vuoden 2014 lopussa.  Seuraavassa infotilaisuudessa 10.4.2014 tiedotetaan kalastusmatkailun mahdollisuuksista Lomakeskus Järvisydämessä.  Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon Ely-keskus.

Lisätietoja: Taina Harmoinen, projektipäällikkö, p. 040 662 5560, taina.harmoinen(at)mamk.fi
Heidi Piskonen, projektityöntekijä, p. 040 661 9841, heidi.piskonen(at)mamk.fi

Voita elämysmatka Etelä-Savoon
Mamkin osastolla voi myös osallistua kilpailuun, jossa pääpalkintona on elämysmatka Etelä-Savoon. Lisäksi arvotaan kaksi eteläsavolaisia elintarvikkeita sisältävää herkkukoria.

Messuosastolla tavoitettavissa
Nina Parkkinen, projektityöntekijä, p. 040 652 9181, nina.parkkinen(at)mamk.fi
Heidi Piskonen, projektityöntekijä, p. 040 661 9841, heidi.piskonen(at)mamk.fi

Yhteishaku käynnissä matkailu- ja ravitsemisalan koulutuksiin
Nyt haussa on syksyllä Mikkelissä alkava nuorten palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutus ja matkailualan venäjäpainotteinen koulutus. Lisäksi alkaa aikuisten matkailun restonomikoulutus. Mamkissa on haettavissa myös kaksi matkailu- ja ravitsemisalan YAMK-koulutusta: palveluliiketoiminnan koulutus, restonomi (YAMK) ja matkailualan koulutus (restonomi YAMK). Matkailun koulutus alkaa tänä syksynä ensimmäistä kertaa Mikkelissä.

Mikkelin ammattikorkeakoulun matkailu- ja ravitsemisalan laitos kouluttaa restonomeja ruokapalvelu- ja matkailualalle. Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutus (restonomi AMK) on painottunut ruokapalvelujen kestävään kehittämiseen. Niitä ovat ruoka- ja ravitsemispalvelut, erityisesti ammattikeittiöt, tuotanto- ja palvelujärjestelmät sekä niiden johtaminen.

Lisätietoja: www.mamk.fi/koulutus

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs