Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin hakijamäärä kasvoi 40 prosenttia

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin hakijamäärä kasvoi 40 prosenttia

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2014 klo 11:23
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun hakijamäärä englanninkieliseen koulutukseen kasvoi peräti 40 prosenttia. Tuloksen merkittävyyttä lisää se, että valtakunnallisesti hakijamäärät laskivat 4,3 prosenttia. Mamkin osuus koko maan kaikista hakijoista nousi 1,81 prosentista 2,66 prosenttiin.

Yhtä ensisijaista aloituspaikkaa Mamkissa tavoittelee 6,2 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 372 ja kaikkia hakijoita yhteensä 1294.

Rehtori Saastamoinen pitää Mamkin opiskelijoiden tyytyväisyyttä yhtenä syynä hakijamäärien kasvuun.

- Tiedämme, että Mamkin opiskelijat - ulkomaalaiset mukaan lukien - ovat hyvin tyytyväisiä opiskeluun täällä. Tämä asia ja tieto siitä, että Mamk on valittu Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi, on varmasti levinnyt nykyisten opiskelijoiden kautta hakijoille ympäri maailman. Tämän lisäksi tänä vuonna hakijoita oli useammasta maasta kuin edellisinä vuosina, Saastamoinen toteaa.

Mamkissa on vuonna 2014 tarjolla kolme englanninkielistä koulutusta liiketalouden, ympäristöteknologian ja tietotekniikan aloilla. Aloituspaikkoja on jokaisessa ohjelmassa 20.

Business Management –koulutukseen ensisijaisia hakijoita oli 8,35 yhtä aloituspaikkaa kohden, Information Technology – koulutuksessa vastaava vetovoimaluku oli 6,05 ja Environmental Engineering –koulutuksessa 4,20.

Eniten Mamkin koulutus kiinnosti venäläisiä, suomalaisia ja vietnamilaisia hakijoita. Hakijoita Mamkiin oli 72 eri maasta.

Valintakokeet järjestetään huhtikuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 15.7.2014. Opinnot alkavat syksyllä 2014.

Lisätietoja:

• rehtori Heikki Saastamoinen, 050 312 5151

• hakutoimisto: suunnittelija Riitta Heikkilä, 040 585 6610

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs