Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkiin haetaan selvästi enemmän maakunnan ulkopuolelta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkiin haetaan selvästi enemmän maakunnan ulkopuolelta

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2014 klo 15:13
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Viime viikolla päättyneen yhteishaun tilastot kertovat, että Mamkin koulutus kiinnostaa Etelä-Savon ulkopuolisia hakijoita koko ajan enemmän. Muualta hakeneiden määrä ja osuus kasvaa erityisesti nuorissa, tänä vuonna 58 % nuorten koulutuksen ensisijaisista hakijoista tuli muualta kuin Etelä-Savosta. Suunta on sama myös aikuisten osalta. Koko vuoden ensisijaisten hakijoiden kokonaismäärä maakunnan ulkopuolelta on 1522.

Hakijatilastot kertovat, että Mamk kiinnostaa opiskelupaikkana tasaisesti ympäri Suomen, erityisesti Keski-Suomessa ja Kymenlaaksossa asuvia. Voimakkaimmin kasvaa hakijoiden määrä Uudeltamaalta, Uudenmaan osuus hakijoista on kaksinkertaistanut viidessä vuodessa. Itäsuomalaisten osuus puolestaan on laskenut viidessä vuodessa jyrkästi: 70 %:sta 62 %:iin.

- Yhteishakutilastot kertovat, että yli 1500 ihmistä muuttaisi muualta tänne, kunhan vain saisi Mamkista koulutuspaikan. Tämä on alueellisestikin erittäin merkittävä seikka. Kovin monia muita keinoja ei Mikkelissä tai Savonlinnassa ole olemassa, jolla onnistutaan houkuttelemaan lähellekään tätä määrää ihmisiä, rehtori Heikki Saastamoinen toteaa.

Tilastoissa eivät ole mukana ulkomaalaiset hakijat, jotka ovat luonnollisesti maakunnan ulkopuolelta.

 

Lisätietoja:

rehtori Heikki Saastamoinen, 050 312 5151

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs