Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MAMK ja VTT etsivät arvostusta kouluruokailuun

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMK ja VTT etsivät arvostusta kouluruokailuun

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2012 klo 12:04
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMK JA VTT ETSIVÄT ARVOSTUSTA KOULURUOKAILUUN

Mikkelin ammattikorkeakoulu ja VTT ovat käynnistäneet hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä koululaisten tietämystä kouluruokaan liittyvästä ruokaketjusta ja kouluruoan ja sen tekijöiden arvostusta koko ruokayhteisössä.

”Nuorten vuorovaikutuskeinoin arvostusta kouluruokailuun” -hanke tuottaa valtakunnalliseen levitykseen sopivan vuorovaikutusmallin kouluruoan arvostuksen kehittämiseen ja tutkittua tietoa mallin toimivuudesta ja vaikutuksista. Hanke tukee Suomen laatustrategiaa parantamalla suomalaisen ruoan arvostusta.

Hankkeessa on tavoitteena osallistaa koululaisten lisäksi vanhemmat, opettajat, ruokapalveluhenkilökunta, viljelijät, tavarantoimittajat, poliittiset päättäjät ja kehittäjät keskinäiseen vuorovaikutukseen sähköistä viestintää hyödyntäen. Vuorovaikutuskanavina käytetään nuorille tuttuja verkkopalveluja, kouluhallinnon Wilma-ohjelmaa sekä VTTn kehittämää Owela-verkkopalvelua

Pilottikohteina toimivat Mikkeli kaupungin alueella toimiva ”maaseutumainen ruokayhteisö” ja vertailukohteena pääkaupunkiseudulta valittava ” kaupunkimainen ruokayhteisö”.

Kolmen toimintavuoden aikana kartoitetaan eri tavoin oppilaiden arvostuksia ja tietämystä ruokaketjusta sekä luodaan vuorovaikutusmalli, jota testataan pilottikohteissa erilaisissa käytännön vuorovaikutustilanteissa. Lopuksi saadun palautteen perusteella vuorovaikutusmallia kehitetään ja sen toimintaa levitetään muihin kouluihin ja niihin liittyviin ruokayhteisöihin.

Kantavana ajatuksena hankkeessa on, että tietoisuuteen, arvostuksiin ja oppimiseen voidaan tehokkaimmin vaikuttaa yhdessä tekemällä ja kokemalla. Siksi vuorovaikutusta on kehitettävä koko kouluruokaan liittyvässä ruokayhteisössä ja kouluruokailusta tehdään ”meidän yhteinen juttu”. Koko ruokayhteisö osallistetaan yhteistoiminnallisesti kehittämään ja nostamaan kouluruokailun arvostusta.

Hankkeen toteuttajina ovat Mikkelin ammattikorkeakoulu (Matkailu- ja ravitsemisalan laitos) ja VTT.

Lisätietoja:

Lehtori Eliisa Kotro
Mikkelin ammattikorkeakoulu
eliisa.kotro(at)mamk.fi
0153 557 421

Tutkija Saara Pentikäinen
VTT
saara.pentikainen(at)vtt.fi
040 170 8922

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs