Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Making meaning - literacy in action –konferenssi Turussa 14. - 16.8.2016

Turun kaupungin sivistystoimiala

Making meaning - literacy in action –konferenssi Turussa 14. - 16.8.2016

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2016 klo 10:11
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

3. Itämeren konferenssi − 17. pohjoismainen lukemisen konferenssi

FinRA (Finnish Reading Association) järjestää yhteistyössä Turun kaupungin sivistystoimialan kanssa Turussa Making meaning - literacy in action –konferenssin, johon on tulossa 31 maasta yhteensä 315 konferenssiedustajaa, opettajia, tutkijoita ja muuta kasvatusalan henkilöstöä.

Kolmen konfrenssipäivän aikana pidetään n. 160 esitystä. Esityksiä on suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Kaikista kielialueista on runsaasti esityksiä. Konferenssin pääpuhujat ovat William G. Brozo, George Masonin yliopiston lukutaidon professori ja Sari Sulkunen, Jyväskylän yliopiston kielten laitoksen lehtori.

Molempia on mahdollisuus haastatella tapahtumassa. Haastatteluajankohtaa voi tiedustella puhelimitse Ann-Sofie Selin, konferenssin puheenjohtaja +358 400 591595 tai Pehr-Olof Rönnholm +358 400 473159.

Aika:
14. - 16.8.2016 sunnuntaina klo 13.00 - 16.30 ja kirjastossa klo 17.00‒20.00 kaupungin vastaanotto
maanantaina klo 9.00 - 16.00
tiistaina klo 9.00 - 16.00

Paikka: Turun työväenopisto, Kaskenkatu 5

Konferenssi on samalla Turun opettajien vapaaehtoinen veso-koulutus. Lisää informaatiota saa FinRAn internetsivustolta, konferenssit-kohdasta. Konferenssin tapahtumasivut: http://finnishreadingassociation.blogspot.fi/. Ohjelmakirjassa löytyvät Brozon ja Sulkusen esitykset.

Avauspuhujana 14.8.2016 Sari Sulkunen

Sari Sulkunen, Jyväskylän yliopiston kielten laitoksen lehtori (p. 040 8053 246) puhuu aiheesta Literacy – Action for the future

Sari Sulkunen on Kasvatus-lehden valitsema vuoden 2015 tiedeartikkelin kirjoittaja. joka toimi viime vuonna Jyväskylän yliopiston Kielten laitoksen professorina ja nyt lehtorina. Hän on tutkinut seuraavaa aihetta: Luku- ja tekstitaidot ovat tärkeitä jokaiselle erityisesti monissa opiskeluun, työhön ja asiointiin liittyvissä tilanteissa. Tutkimukseni antaa tietoa lukutaitoon vaikuttavista tekijöistä ja edistää siten näiden taitojen opetusta. Myös jokainen taitojensa elinikäiseen kehittämiseen sitoutunut hyötyy tutkimuksestani.

About research: Literacy is a key competence required by everyone in various contexts related to learning, work, citizenship and leisure time. My research sheds light on the factors affecting literacy, and thus helps to improve literacy education. Also everyone committed to the lifelong development of literacy benefits from my studies.

Konferenssin päätöspäivän keynotepuhujana 16.8.2016 William G. Brozo

William G. Brozo George Masonin yliopiston lukutaidon professori, Virginia Yhdysvallat puhuu aiheesta Literacy Achievement and Motivation Reconsidered for Struggling Adolescent Males: Linkinf inside and Outside School Practices

Brozo on työskennellyt erityisesti maahanmuuttajataustaisten, lukemisen kanssa taistelevien poikien kanssa jo yli 30 vuotta. Hän on julkaissut aiheesta useita kirjoja mm. To Be a Boy, To Be a Reader: Engaging Teen and Preteen Boys in Active Literacity ja Bright Beginnings for Boys: Engaging Young Boys in Active Literacy. Brozo työskentelee myös kansainvälisten PISA- ja PIRLS-tutkimusten työryhmissä. Hän kiertää säännöllisesti ympäri Eurooppaa ja USA:ta puhumassa nuorten lukemisesta. Asiasta lisää Lukukeskuksen sivuilla / http://www.lukukeskus.fi/lukutaitotutkija-william-g-brozo-vieraili-suomessa/

Konferenssissa esiintyy myös paljon turkulaisia lukemisen ammattilaisia, sekä opettajia että tutkijoita, joista on mahdollista tehdä reportaasi tai kooste. Myös heidän esityksensä ovat konferenssisivustolla, joten niihin voi tutustua etukäteen.

Konferenssi on aina myös yhteydenpidon ja kontaktien lujittamisen paikka. Pohjoismaiset, eurooppalaiset ja mm. Hong Kongista ja Virginiasta tai Kapkaupungista tulevat yliopistovaikuttajat ovat tärkeitä yhdyssiteitä maailmaan. Konferenssiaikana käydään mm. risteilyllä Turun saaristossa ja vierailukäynnillä Turun pääkirjastossa, jossa on myös kaupungin vastaanotto. Tervetuloa seuraamaan konferenssia! Se edistää myös lehtien lukemista kartuttamalla tekstitaitoja ja niiden ohjaamisen taitoja kouluissa ja yliopistoissa.

Lisätietoja:

http://finnishreadingassociation.blogspot.fi/

Haastatteluajankohtaa voi tiedustella puhelimitse Ann-Sofie Selin, konferenssin puheenjohtaja +358 400 591595 tai Pehr-Olof Rönnholm +358 400 473159 tai tulemalla paikan päälle Kaskenmäelle! Tervetuloa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs