Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lukiolaiset: Lukiota koskevien lakien kaatuminen suuri helpotus!

Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukiolaiset: Lukiota koskevien lakien kaatuminen suuri helpotus!

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2015 klo 14:43
Julkaisija: Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukiokoulutusta koskevat järjestäjäverkko- ja rahoituslait ovat olleet tällä viikolla myllerryksen kohteena. Järjestäjäverkkolaki jäi maanantaina sivistysvaliokuntaan ja nyt hallituspuolueista SDP on ilmoittanut äänestävänsä rahoituslakia vastaan huomisessa äänestyksessä. Oppositio on jo aiemmin vastustanut rahoituslain etenemistä. Suomen Lukiolaisten Liitto on valtavan helpottunut esitysten kaatumisesta.

 

“Lakiesitysten valmistelua on leimannut suuri huoli ja epätietoisuus sekä järjestäjä- että oppilaitosverkon tulevaisuudesta. Kohtuuttomat leikkaukset ovat uhka niin koulutuksen saavutettavuudelle kuin laadulle. Olemme erittäin tyytyväisiä, että riittävä enemmistö puolueista on havainnut esitysten äärimmäisen vahingolliset seuraukset.” Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Tatu Koivisto huokaisee helpottuneena.

 

Molemmissa lakiesityksissä tavoitteet olivat kannatettavat. Koulutuksen saavutettavuuden ja sujuvien opetus- ja ohjausjärjestelyjen turvaaminen vaativat toimia. Vastatuuleen ajautuneet lakiesitykset ja jättileikkaukset olisivat kuitenkin päinvastoin heikentäneet lukioiden toimintaedellytyksiä. Vaalien jälkeen lukiokoulutuksen kehittämiseen on tartuttava tarmolla ja muistettava, että uudistamista ei voi tehdä säästöt edellä.Helsingissä 13.3.2015

 

Tatu Koivisto                               Anna Munsterhjelm

Puheenjohtaja                             Pääsihteeri

Suomen Lukiolaisten Liitto            Suomen Lukiolaisten LiittoLisätietoja:

Puheenjohtaja Tatu Koivisto, tatu.koivisto@lukio.fi, 050 431 4995

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä SLL on yli 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs