Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Loista Liikenteessä -teemapäivä pureutuu koululaisten liikenteessä näkymiseen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Loista Liikenteessä -teemapäivä pureutuu koululaisten liikenteessä näkymiseen

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2011 klo 08:08
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Loista Liikenteessä -teemapäivä on peruskoulun neljäsluokkalaisille suunnattu tapahtuma, joka toteutetaan yli 30 koulussa ympäri Suomen Opetushallituksen valtakunnallisella liikenneturvallisuusviikolla 12. - 18.9.2011. Liikenteessä näkymisen teemalla kulkevan tapahtuman rahoittajana on Henry Fordin s&au...

Loista Liikenteessä -teemapäivä on peruskoulun neljäsluokkalaisille suunnattu tapahtuma, joka toteutetaan yli 30 koulussa ympäri Suomen Opetushallituksen valtakunnallisella liikenneturvallisuusviikolla 12. - 18.9.2011. Liikenteessä näkymisen teemalla kulkevan tapahtuman rahoittajana on Henry Fordin säätiö, joka on myöntänyt hankkeen toteuttamista varten 60 000 euron apurahan Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:lle. Tapahtumien käytännön järjestelyt hoitaa Hämeen ammattikorkeakoulu.

Pienen kokonsa ja nopeutensa vuoksi lapsia voi olla vaikea havaita liikenteessä. Loista Liikenteessä -päivässä neljäsluokkalaiset lapset pääsevätkin leikin, pelien ja askartelun avulla opettelemaan muun muassa heijastimien ja suojateiden käytön merkitystä liikenteessä.

Teemapäivät järjestetään nyt toista kertaa. Viimevuotinen tapahtuma sai myönteistä palautetta kouluista, joten tapahtuma haluttiin järjestää uudelleen. Loista Liikenteessä -teemapäivien järjestämisestä vastaavat Hämeen ammattikorkeakoulun liikenneopettajaopiskelijat sekä Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry jäsenjärjestöineen.

- Liikennekasvatus on tärkeä aloittaa jo nuorena, kertoo Hämeen ammattikorkeakoulun lehtori Jouni Kalliopuska. - Loista Liikenteessä -teemapäivä tarjoaa toiminnallisuuden kautta koululaisille tietoa esimerkiksi ajoneuvojen katvealueista.

Oppilaat pääsevät omilla kouluillaan mm. tuunaamaan heijastimia, testaamaan heijastimien näkyvyyttä pimeässä sekä tutustumaan erikokoisten ajoneuvojen katvealueisiin liikenneopettajaopiskelijoiden johdolla. Lapsilla on myös mahdollisuus tarkistuttaa polkupyöränsä kunto ja saada tarkastuksesta todistus.

Jokainen koulutapahtumaan osallistuva lapsi saa oman heijastimen ja ohjevihkosen kotiin vietäväksi, jolloin vanhemmatkin pääsevät tutustumaan liikenneturvallisuuden teemaan. Heijastimia on jaossa myös Fordin jälleenmyyjäliikkeissä ympäri Suomen.

Kampanjaan liittyy myös kilpailu, jonka palkintoina jaetaan viisi 600 euron arvoista polkupyörää. Kilpailukysymykset löytyvät Opetushallituksen sivulta.

Tapahtuman järjestää Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry Henry Fordin Säätiön tuella. Säätiö rahoittaa teemapäivien järjestämistä 60 000 eurolla, ja tapahtuma on osallistuville kouluille maksuton.

Lisätietoja:

Ritva Vuorela, Oy Ford Ab, (09) 3517 0124 tai rvuorel1@ford.com
Jouni Kalliopuska, HAMK, (03) 646 3404 tai jouni.kalliopuska@hamk.fi

Henry Fordin Säätiö

Henry Fordin Säätiö jakaa vuosittain apurahoja moottoriliikenteen ja koneellisen maatalouden opetus- ja tutkimustoimintaan Suomessa. Säätiö on tukenut suomalaista opetusta ja tutkimusta jo 64 vuoden ajan. Säätiö on yksi merkittävimpiä autotekniikan apurahojen jakajia maassamme. Kymmenen viimeisen vuoden aikana säätiö on jakanut apurahoja yhteensä yli 2,6 miljoonaa euroa. 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs