Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lasten Heureka – sallittu myös aikuisille!

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Lasten Heureka – sallittu myös aikuisille!

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2014 klo 14:04
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Lauantaina 12.4.2014 avataan uusi Lasten Heureka -näyttely, jossa rakennetaan, liikutaan, pelataan ja pallotellaan yhdessä. Toiminnallinen näyttely innostaa sekä lapsia että aikuisia ja houkuttelee koko porukan yhteistyöhön.

Tiedekeskus Heureka panostaa tänä vuonna erityisesti lapsiin ja lapsiperheisiin. Uudessa Lasten Heureka -näyttelyssä on esillä aiemmista näyttelyistä tuttuja huippusuosittuja näyttelykohteita kuten Lasten kuukävely, mutta myös runsaasti uusia kohteita. Esimerkiksi hauskassa penkkiurheilijan koripallossa kävijät pääsevät haastamaan toisensa tarkkuutta ja peffalihaksia vaativassa koripallopelissä. Korkean kaariholvin rakentaminen onnistuu vain koko perheen yhteistyöllä. Jännittävässä trikkikuvausstudiossa mennään keskelle hurjia seikkailuja ja tutustaan samalla trikkikuvauksen toimintaan. Studion yhteistyökumppani on MTV Juniori -kanava.

Näyttely jakautuu kolmeen teemaan: rakenna yhdessä, liiku ja pelaa sekä pallottele. Yhdessä rakennettavat näyttelykohteet kehittävät kognitiivisia taitoja ja tilan hahmottamista. Ryhmässä rakentaminen edellyttää myös yhteistyötaitoja. Liikkumisen ja pelaamiseen liittyvät näyttelykohteet kehittävät mm. tasapainoaistia ja ketteryyttä. Näyttelyssä on runsaasti pelejä, mutta niiden tavoitteena ei ole vain toisen voittaminen, vaan leikkisä ilmapiiri ja omien taitojen kehittäminen. Pallottele-näyttelykohteilla kehittyvät silmän ja käden yhteistyö sekä reaktionopeus. Myös asento- ja liikeaisti sekä tuntoaisti aktivoituvat pallottelussa. Monet näyttelykohteista soveltuvat liikuntarajoitteisille.

Uuden Lasten Heurekan lisäksi voi samalla lipulla tutustua myös muihin esillä oleviin näyttelyihin: mielenterveysaiheiseen Heureka tulee hulluksi -näyttelyyn, Heureka-klassikoihin sekä päänäyttelyn Suolistossa suhisee ja Kolikon tie -näyttelyihin. Kesällä yleisölle aukeaa taas suosittu ulkonäyttelyalue, tiedepuisto Galilei.

Lasten Heureka 12.4.2014–24.1.2016.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Jaakko Pöyhönen, puh. 040 9015 218, jaakko.poyhonen@heureka.fi
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Kuvia näyttelystä Heurekan kuvapankista: http://kuvapankki.info/heureka/info.php

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs