Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lappeenrannan museot on mukana Rosan koodi -pelissä

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan museot on mukana Rosan koodi -pelissä

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan museot on mukana Ylen tuottamassa Rosan koodi –pelissä. Rosan koodi -peli on käynnissä 4.10.2016 - 31.1.2017. Lappeenrannan museoissa pelin koodi on kätketty Etelä-Karjalan museon perusnäyttelyyn, osoitteessa Kristiinankatu 15.

Rosan koodi on Yleisradion tuottama peli, jonka tavoitteena on innostaa alakoululaisia ohjelmoinnin pariin. Rosan koodi -pelissä lapsi seuraa jännittävää tarinaa sekä innostuu ohjelmoinnista viihteellisellä tavalla. Peliä pelataan fyysisissä peliympäristöissä (koulut, kirjastot ja museot) sekä netissä (esim. Minecraft, Scratch, Instagram). Peliin liittyy kiinteästi supersankari Rosasta kertova animaatiosarja, jossa Rosa pelastaa maailman pahalta Griefmasterilta.   Sarja avautuu vähitellen ratkaisemalla Rosan koodi -tehtäviä. Pelin kohderyhmää ovat 7-12-vuotiaat. Pelaajan tehtävä on toimia kuten koodeja keräävä Rosa. Pelin ratkaisukoodit syötetään rosankoodi.fi-sivulle.

Rosankoodi.fi -sivulla, ovat näkyvillä kaikki kooditehtävät sekä ohjaukset kunkin tehtävän äärelle. Ratkaistuaan tehtävän pelaaja palaa sivulle syöttämään tehtävästä saadun koodin. Saapuessaan ensimmäisen kerran sivulle pelaajalle tulee näkyviin Rosan koodi -animaation ensimmäinen jakso. Loput tarinan palaset hän näkee edetessään pelissä.

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs