Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kyberturvallisuuskoulutus käynnistyy perjantaina

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kyberturvallisuuskoulutus käynnistyy perjantaina

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2013 klo 13:26
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun teknologiayksikön informaatioteknologian koulutusohjelmaan (YAMK) valitut opiskelijat aloittavat urakkansa tulevana perjantaina. Ensimmäinen kontaktiopetus käynnistyy teemalla  ”Dynaaminen kyberturvallisuus ja sen tulevaisuus” ja luennoitsija on Stonesoft Oyj:n Cyber Security -johtaja Jarno Limnéll.

Suomen ensimmäiseen kyberturvallisuuteen painottuvaan opintokokonaisuuteen oli hakijoita 107, näistä 20 sai opiskelupaikan. Englanninkielisen koulutuksen toteutus on suunniteltu siten, että tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa kahden vuoden aikana.

Kyberturvallisuuden koulutuksen keskeisenä sisältönä on tietoverkkoturvallisuus, sen seuranta, uhkien torjunta ja turvallisuuteen vaikuttaminen. Lisäksi koulutuksessa paneudutaan ICT-alan yleiseen turvallisuustoimintaan, alaan kuuluvaan lainsäädäntöön ja kansallisiin turvallisuuskriteereihin. Teoreettiseen sisältöön kuuluvat mm. tietoturvan suunnittelu-, salaus- ja tunnistamismenetelmät.  Koulutuksessa opitaan löytämään tietoteknisten laitteiden ja sovellusten tunnettuja ja tuntemattomia haavoittuvuuksia ja testaamaan tietoturvallisuutta.

JAMKin  kyberturvallisuuden koulutusta tukee ICT-koulutuksen käytössä oleva moderni tietoverkkolaboratorio.

Lisätietoja:
Jarmo Siltanen, koulutus- ja T&K&I-päällikkö, 040 716 7282, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö, ICT
Jari Hautamäki, koulutusvastaava, 040 540 2361, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö, ICT

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs