Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KyAMK ja MAMK saivat 3 miljoonaa strategiseen kehittämiseen

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

KyAMK ja MAMK saivat 3 miljoonaa strategiseen kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2012 klo 15:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tänään 28.9.2012 sopimuskautta 2013 - 2016 koskevissa neuvotteluissa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:lle 3 miljoonaa euroa strategiseen kehittämiseen vuodelle 2013. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy on Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulujen emoyhtiö.

”Summaa on pidettävä erittäin merkittävänä! Se on samalla suurin tähän asti neuvotteluissa myönnetyistä rahoituksista”, toteaa Kaakkois-Suomen AMK:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen.

Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko painottaa, että pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ Kaakkois-Suomen AMK:n hyväksi kantaa nyt hedelmää. ”Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin laajan ja tasokkaan koulutuksen ja aluekehityksen takaamiseksi molemmissa maakunnissa”, hän iloitsee.

Neuvotteluissa käsiteltiin ammattikorkeakoulujen tulevaa toimilupakierrosta sekä tulevaa rahoitusta. KyAMK ja MAMK ovat ministeriön näkemyksen mukaan edenneet merkittävästi rakenteellisessa kehittämisessä. Seuraavalla kaudella 2013 - 2016 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy edelleen tiivistää yhteistyörakennettaan sekä selvittää yhden korkeakoulun mahdollisuutta.

Yhteisten rakenteiden kehittäminen käynnistyy yhteisten tukipalveluiden keskittämisellä. Ammattikorkeakoulut ovat päättäneet selvittää vielä vuoden 2012 aikana mahdollisuudet keskittää tietohallinnon, kirjaston ja oppimisteknologian tukipalvelut Kaakkois-Suomen ammattikorkeakouluun vuoden 2013 alusta.

Neuvotteluissa Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakouluja edustivat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitusten puheenjohtaja Jussi Lehtinen, Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Jyrki Koivikko, Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Eero Mattila, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja ja MAMK:n rehtori Heikki Saastamoinen, KyAMK:n rehtori Petteri Ikonen, KyAMK:n vararehtori Mirja Toikka sekä MAMK:n vararehtori Kalevi Niemi.

Tehtävät, profiilit, painoalat ja kehittämiskohteet

OKM:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulut muodostavat strategisen korkeakoulukokonaisuuden, jolla on yhteinen omistaja. Korkeakoulujen yhteinen painopiste on Venäjä-yhteistyö. Keskeiseksi kehittämiskohteeksi KyAMK:lle ja MAMK:lle OKM asetti yhteisten rakenteiden ja toimintatapojen kehittämisen.

KyAMK

KyAMK korostaa tehtävässään alueen elinkeinorakennetta uudistavaa koulutusta sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Ammattikorkeakoulu profiloituu kansainvälisen ja erityisesti Venäjä-osaamisen kehittäjäksi yhdessä korkeakoulukentän ja elinkeinoelämän kanssa. Ammattikorkeakoulun painoaloina ovat

  • ympäristöystävällinen energiatuotanto ja sen hyödyntäminen
  • kilpailukykyinen logistiikka ja merenkulku ja niiden turvallisuus
  • käyttäjälähtöiset hyvinvointi- ja suunnittelupalvelut.

KyAMK:n kehittämiskohteena on uudistaa opiskelijavalintoja ja opintoprosesseja sekä tukea tutkimus- ja kehitystyöllä toiminta-alueensa elinkeinoelämän ja julkisen sektorin toimialarakenteiden uudistamista.

MAMK

Mikkelin ammattikorkeakoulun tehtävänä on toimia veturina alueensa osaamisen, elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin kehittämistyössä.

Ammattikorkeakoulu profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi tk-toimijaksi.

Mikkelin ammattikorkeakoulun painoaloja ovat:

  • kestävä hyvinvointi
  • sähköinen arkistointi ja digipalvelut
  • materiaalit ja ympäristöturvallisuus

MAMKin kehittämiskohteena on uudistaa opiskelijavalintojaan, tehostaa opintoprosesseja sekä vahvistaa koulutustarjontansa vetovoimaa.

Määrälliset tavoitteet 2013 - 2016

Ks. määrälliset tavoitteet liitteestä.

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy
hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen, p. 0400 644 206, etunimi.sukunimi@kymenlaakso.fi
hallituksen varapuheenjohtaja Jyrki Koivikko, p. 0400 143 661, etunimi.sukunimi@evl.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
rehtori Petteri Ikonen, p. 044 702 8200, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu
rehtori Heikki Saastamoinen, p. 050 312 5151, etunimi.sukunimi@mamk.fi

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs