Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » kuvataiteen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden yhteisnäyttely Köysiratagalleriassa 21.5.–8.6.2014

Turun ammattikorkeakoulu

kuvataiteen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden yhteisnäyttely Köysiratagalleriassa 21.5.–8.6.2014

Tiedote.
Julkaistu: 14.05.2014 klo 12:18
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Ritva Mäkinen on täällä

”Ritva Mäkinen” on Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteen ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden yhteisnäyttely. Ritva Mäkinen ei ole kukaan tai mikään, eli kysymys on käsitteestä – Ritva Mäkinen olemme me kaikki. 

Nähtävillä on maalauksia, valokuvia, piirroksia, veistoksia, installaatioita, ääni- ja videotaidetta. Opiskelijat hyödyntävät näyttelyssään ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana opittuja taitoja.

Kuka tai mikä on Ritva Mäkinen?

Näyttely on opiskelijoiden vuoropuhelua Ritvan kanssa. Onko Ritva Mäkinen henkilö, jolla on postilaatikko ja sotu? Onko Ritva kemiallinen kokonaisuus? Kertooko Ritva yhteiskunnan tilasta? Mikä tekee Ritvasta Ritvan? Onko Ritva lukittu kaappiin? Opiskelijat käsittelevät teemaa moniulotteisesti ja kommentoivat Ritvaa seuraavasti:

”Ritva Mäkinen on suomalaisen naisen nimi. Hän on nainen. Hän on suomalainen nainen. Hän elää länsimaalaisessa kulttuurissa, jossa naisella on tietynlainen rooli.”

”Ritva kerto mulle eilen, että se ei voi maksaa sen velkoja mulle takas.”

”Mä oon Ritva, sä oot Ritva, me ollaan kaikki Ritvoja.”

”Ritva on mulle yksinäisyys ja eristyneisyys.”

”Ritva Mäkinen voi olla fiktiivinen hahmo, vertauskuva ihmiselle yleensä tai jotakin aivan muuta. Ritva Mäkinen voi olla konkreettinen henkilöhahmo, alter ego, valeasu, tunnetila, vertauskuva tai vaikka abstraktio.

”Ritva Mäkinen” Köysiratagalleriassa 21.5.–8.6.2014
Linnankatu 56, Turku
Avoinna ma–su 12–17

Avajaiset 20.5.2014 klo 17–19

TERVETULOA!

 

Lisätiedot:
Opiskelija Jussi Riihelä puh. 040 913 6629
Lehtori Renja Leino puh. 050 5985 206, renja.leino@turkuamk.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs