Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kummitoimintaa - opiskelijat ikäihmisten, vammaisten ja lapsiperheiden tukena

Lahden ammattikorkeakoulu

Kummitoimintaa - opiskelijat ikäihmisten, vammaisten ja lapsiperheiden tukena

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 14:02
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulun sairaanhoitaja- ja sosionomiopiskelijat ovat käyneet syksyn ajan ikäihmisten, vammaisten tai lapsiperheiden luona osana opintojaan. Käynneillä opiskelijat ovat tutustuneet näiden asiakkaittensa arkeen. Käytännössä tämä on tarkoittanut seurustelua, ulkoilua, leipomista tai vaikkapa yhteisen mielimusiikin kuuntelemista noin kerran viikossa. Syksyn aikana mukana toiminnassa on ollut melkein 90 asiakasta.

Syksyn toiminnan päätteeksi opiskelijat järjestävät tiistaina 9.12 klo 14.00 joulujuhlan toiminnassa mukana olleille asiakkaille. Mukaan on tulossa noin 40 asiakasta.

Kummitoimintaa on järjestetty, jotta opiskelijat voivat tutustua siihen arkeen, josta heidän tulevat asiakkaansa tulevat. Nykyisin ja tulevaisuudessa myös entistä enemmän hoitotyötä siirtyy asiakkaiden kodeissa tehtäväksi ja sen vuoksi on tärkeää että opiskelijat oppivat toimimaan asiakkaiden kodeissa. Kummitoiminnalla on myös voitu tukea ikäihmisten, vammaisten ja lapsiperheiden arkea. Asiakkaat ovat saaneet seuraa, tukea ja virikkeitä arkipäiviinsä esim. muutama asiakas on uskaltautunut ulkoilemaan pitkän tauon jälkeen yhdessä opiskelijan kanssa.

Kummitoiminnan asiakkaat ovat tulleet Lahden ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan yhteistyökumppaneiden kautta. Yhteistyötahoina ovat olleet Lahden vanhusten asuntosäätiö, Harjulan setlementti, Lahden seurakuntayhtymä, Validia, Lahden kaupungin vammaispalvelut, Huili Hollolasta, Lahden kaupungin kotihoidon asiakasohjausyksikkö ja Säröperhe projekti.

Kummijuhla pidetään Lahden ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysalalla osoitteessa Hoitajankatu 3, tiistaina 9.12 klo 14.00

Lisätietoja:
Sari Lappalainen,
lehtori, LAMK, Sosiaali- ja terveysala
puh. 044 7080320,
sari.lappalainen@lamk.fi

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs