Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » KORJATTU TIEDOTE: MAMKin opiskelijat voitokkaita kevään kisoissa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

KORJATTU TIEDOTE: MAMKin opiskelijat voitokkaita kevään kisoissa

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2012 klo 14:20
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin opiskelijat voitokkaita kevään kisoissa

MIkkelin ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat menestyneet erinomaisesti kevään kisoissa.

Savonniemen kampuksen matkailun toisen vuoden opiskelijat Netta Nyrhinen ja Miia Tolvanen voittivat Euroweek-tapahtumassa ensimmäisen palkinnon. Voitokkaassa projektissa esiteltiin reilua kauppaa ja Euroopan maatalouspolitiikkaa ja pohdittiin, olisiko matkailusta mahdollista saada lisätuloja maatilatoimintaan. Eurooppalaisten korkeakoulujen Euroweek-tapahtuma järjestettiin 18. kertaa ja tänä vuonna Hollannissa.

Euroweek-tapahtumassa kolmesta eri maasta koostuva tiimi (kaksi opiskelijaa jokaisesta maasta) valmistaa projektin ennakkoon sovitusta aiheesta. Yleisteema tänä vuonna oli Fair Trade. Projektista laadittiin etukäteen kirjallinen raportti, ja Euroweek-viikon aikana projektit esiteltiin eri maiden opettajista koostuville juryille. Esiteltäviä projekteja oli tänä vuonna 20, ja kolmesta jurystä jokainen valitsi arvioimistaan projekteista parhaat. Mikkelin ammattikorkeakoulusta osallistui tänä vuonna Euroweekille kaksi opettajaa ja kuusi opiskelijaa.

MAMKin LVI-opiskelijat voittivat neljännen kerran peräkkäin kansallisen LVI-kilpailun

Mikkelin ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelman LVI-opiskelijoiden joukkue voitti kansallisen LVI-kilpailun Uponorilla Nastolassa. Voitto tuli MAMKiin jo neljännen kerran peräkkäin. MAMK on voittanut kaikki tähän asti järjestetyt ammattikorkeakoulujen ja tiedekorkeakoulujen opiskelijoille tarkoitetut kansalliset LVI-opiskelijoiden joukkuekilpailut. Tänä vuonna voitto ratkesi MAMKin joukkueen tasaiseen hyvään suoritukseen. Joukkueessa kilpailivat Mikko Nieminen, Teemu Lahikainen, Harri Piispa ja Veli Koskinen. Kilpailijat mittasivat taitojaan vesijohtoputkiston mitoittamisessa, ilmastointijärjestelmän suunnittelussa, jäähdytyspatterin mitoittamisessa, kanavistojen tasapainotuksessa ja komposiittiputkistojen asennustekniikoissa.

Voittajajoukkue sai kunniakirjojen lisäksi palkinnoksi 2000 euroa aiempien vuosien tapaan. Toiseksi kilpailussa sijoittui Oulun seudun ammattikorkeakoulun opiskelijat ja kolmanneksi Aalto yliopiston joukkue. Muut joukkueet kilpailussa olivat Tampereen ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Metropolia ammattikorkeakoulu. Kilpailussa olivat mukana joukkueet kaikista ammattikorkeakouluista, joissa annetaan LVI-alan opetusta.

Lisätietoja:

Euroweek-tapahtumasta, lehtori Tiina Karvinen, 040 829 8458

LVI-alan kilpailusta, koulutuspäällikkö Taru Potinkara, puh. 0400 200 216

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs