Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kolmas Tandem polkaistiin käyntiin Valkeakoskella

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kolmas Tandem polkaistiin käyntiin Valkeakoskella

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2011 klo 16:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin hollantilainen vaihto-opiskelija Maureen Fuselier ja lukiolainen Kaisa Selin istuvat saman pöydän ääressä Valkeakosken Tietotien lukion aulassa. Fuselier haluaisi oppia käyttämään suomea päivittäisissä tilanteissa, Selin taas haluaa tutustua uusiin kulttuureihin ja parantaa suullista englannin kielen taitoaan.

Maureen Fuselier ja Kaisa Selin osallistuvat Valkeakoski Campuksella kolmatta kertaa järjestettävään Tandem-projektiin. Projektissa HAMKin, Tietotien lukion ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat opiskelevat yhdessä pienryhmissä suomea ja englantia.

Tandem-projektissa kieliä ei tarvitse opiskella luokassa, vaan ryhmä keksii vapaa-ajalla yhteistä tekemistä. - Tapaamisissa on helppo alkaa jutella sellaisista aiheista, mitkä ovat itselle tuttuja. Esimerkiksi omat harrastukset tai oman maan kulttuuri ovat sellaisia, mistä on helppo lähteä liikkeelle, vinkkaa Campus-yhteistyön projektikoordinaattori Johanna Siuro.

Edellisinä vuosina opiskelijat ovat muun muassa laittaneet yhdessä ruokaa, käyneet laskettelemassa ja tutustuneet elokuviin. - Tässä oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Kielenoppimisen lisäksi projektin parasta antia ovat varmasti ystävyyssuhteet, joita tässä syntyy melkein huomaamatta, Siuro kertoo.

Tandem-projekti on osa toisen asteen oppilaitosten englannin kielen opintoja. HAMKissa se on puolestaan osa vaihto-opiskelijoiden ja ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden suomen opintoja. Opiskelijat pitävät tapaamistaan päiväkirjaa ja raportoivat kokemuksistaan lukuvuoden lopulla ensi keväänä.

Selin ja Fuselier eivät ole vielä ehtineet suunnitella, mitä he yhdessä tekisivät. Yhteinen kiinnostuksen kohde kuitenkin löytyi jo ensitapaamisella: kirjat.

Lisätiedot
projektikoordinaattori Johanna Siuro, p. (03) 646 2294

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs