Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kokkiopiskelijat valmistavat katuruokahenkistä lounasta Taitaja-kisojen semifinaalissa Lahdessa ti 26.1.

Koulutuskeskus Salpaus

Kokkiopiskelijat valmistavat katuruokahenkistä lounasta Taitaja-kisojen semifinaalissa Lahdessa ti 26.1.

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2016 klo 08:18
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Kilpailussa kokkiopiskelijoiden tehtävänä on suunnitella, valmistaa ja tarjoilla hampurilaislounas lisukkeineen ja jälkiruokineen ilmoitetulle asiakasmäärälle. Semifinaali järjestetään Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa (Svinhufvudinkatu 6), jonka hampurilaisbaarista on mahdollisuus ostaa kilpailijoiden valmistamia kasvishampurilaisia.

Taitaja-kilpailujen tehtävät perustuvat ammatillisten perustutkintojen sisältöihin. Catering-kokkien semifinaalissa kiinnitetään huomiota esimerkiksi ruuan valmistukseen, aikataulussa pysymiseen sekä siisteyteen. Keittiötyöskentelyn lisäksi testataan kilpailijoiden teoriaosaaminen sekä kyky muokata reseptejä.

Semifinaali käydään noin kello 8–16. Keittiötyöskentelyn osuus tapahtuu aamupäivällä, noin 9.30–12. Noin kello 12 Kulinaaritalon aulassa aukeaa hampurilaisbaari, josta voi ostaa kilpailijoiden valmistamia kasvishampurilaisia.

Salpauksella edustus 27 lajin semifinaaleissa

Lahdessa catering-kokkien semifinaaliin osallistuu neljä paria eli yhteensä kahdeksan kilpailijaa kolmesta eri oppilaitoksesta. Salpausta edustavat Ville Immonen ja Ella Streng. Lisäksi kilpailijoita on Saimaan ammattiopisto Sammosta ja Jyväskylän ammattiopistosta. Eri puolella Suomea järjestettävien semifinaalien kahdeksan parasta paria jatkavat Taitaja2016-tapahtumaan Seinäjoelle toukokuussa.

Seinäjoen Taitaja2016-tapahtumassa 10.–12.5. ratkotaan 44 lajin ammattitaidon SM-mestaruus sekä kilpaillaan Taitaja9-finaalissa. Vuosittain järjestettävä Taitaja on merkittävä näyteikkuna ammatilliseen koulutukseen.

Semifinaaleihin osallistuu yhteensä 68 Salpauksen opiskelijaa, jotka kilpailevat 27 eri lajissa. Lajeja ovat muun muassa autonasennus, yrittäjyys, hiusmuotoilu, talonrakennus ja mekatroniikka.

Huonekalupuuseppien Taitaja-semifinaali kisataan Vipusenkadulla to 28.1.

Lahdessa järjestetään toinenkin Taitaja-semifinaali, kun eteläisen Suomen puualan opiskelijat kisaavat pääsystä Taitaja2016-finaaliin. Neljällä eri paikkakunnalla torstaina 28.1. järjestettävissä semifinaaleissa on yhteensä 41 kilpailijaa, joista Lahden semifinaaliin osallistuu 10. Salpauksesta kisaamassa ovat Eemeli Polvela ja Konsta Suortti.

Kilpailutehtävänä on valmistaa päivän aikana huonekalu annettujen ohjeiden mukaan. Kilpailijan on osattava käyttää puusepän tarvitsemia koneita ja välineitä sekä valittava tehtävään sopiva työjärjestys. Valmiin työn tulee olla mittatarkka ja täyttää laatuvaatimukset.

Lisätietoja

Media on tervetullut seuraamaan semifinaaleja.

catering-kokkien semifinaali: Vesa Työppönen, puh. 044 708 0670
huonekalupuuseppien semifinaali: Heikki Saraja, puh. 044 708 0810
Salpauksen osallistuminen Taitajaan: Jari Pöyhönen, puh. 050 526 5909
taitaja2016.fi

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs