Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kodin ja koulun päivä ja hyväntekeväisyyshuutokauppa Vasaramäen koulun Lehmustien yksikössä

Turun kaupungin sivistystoimiala

Kodin ja koulun päivä ja hyväntekeväisyyshuutokauppa Vasaramäen koulun Lehmustien yksikössä

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 07:53
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Turkulaisen Vasaramäen koulun 1.-6. luokkien henkilökunta ja oppilaat vanhempineen viettävät yhdessä Vaskun Vanhemmat ry:n kanssa Kodin ja koulun päivää Lehmustien yksikössä (Lehmustie 7) lauantaina 21.11.2015 klo 9-12. Samassa yhteydessä pidetään hyväntekeväisyyshuutokauppa klo 12.00.

Päivän ohjelmaan kuuluu mm. Opetushallituksen tuella käynnistetyn kehityskumppanuushankkeen esittely sanoin, sävelin ja kuvin yhdessä tärkeän yhteistyökumppanin, Suomen World Visionin, kanssa. Tämän yhteistyökumppanimme avulla olemme löytäneet kumppanikoulumme Chepyuan Primary School –koulun Kenian Mogotiosta.

Hankkeen tavoitteena oleva kehityskumppanuus on eräs maailmankansalaisen tärkeistä osaamisalueista. Koulussa tarjoamme lapselle ja nuorelle ensimmäiset eväät, joiden avulla he oppivat pohtimaan, miten erilaiset olosuhteet ja kulttuuri vaikuttavat ihmisiin. Samalla oppilaille aukeaa kysymys siitä, mitä kehitys oikeastaan on ja mitä se voisi olla. Hankkeemme tarjoaa lapsille ja nuorille kokemuksia tasa-arvoisista ja toivottavasti myös vastavuoroisista kohtaamisista yli kieli-, kulttuuri- ja katsomusrajojen.

Avoimuus ja ennakkoluulottomuus ovat lähtökohtamme, mutta ymmärrämme, että tarvitaan myös tilannekohtaista ja usein kriittistäkin harkintaa. Näitä taitoja, tahtoa ja aktiivisuutta tarvitaan kehityskumppanuudessa globalisoituneessa maailmassa.

Klo 12.00 alkaa hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka meklarina toimii kouluvaarimme Kalevi Aalto. Myymme koulun vanhoja 1950-luvulta peräisin olevia varsin hyväkuntoisia opetuskuvatauluja ja eri vuosikymmeniltä peräisin olevia seinäkarttoja. Kuvia joistakin myytävänä olevista kuvatauluista on blogissani
http://rehtorin-blogi.blogspot.fi/2015/11/huutokauppa-lauantaina-21112015-klo-1200.html

Huutokaupalla saamamme varat tulemme käyttämään yhteistyömme jatkamiseen yhteisenä teemanamme ”Life Skills – elämisen taidot”,  jonka avulla Vasaramäen koulun ja Chepyuan Primary School –koulu pyrkivät yhdessä löytämään avaimet onnelliseen elämään.

Toivotan Teidät tiedotusvälineiden edustajana tervetulleiksi päiväämme, joka alkaa klo 9.00 Vaskun Vanhemmat ry:n järjestämällä brunssilla koulun ravintola Kokkikukossa.

Toivon lisäksi, että Teidän avullanne tietoisuus huutokaupasta leviää myös koulumme välittömän toimintaympäristön ulkopuolelle.

Liitteenä oleva valokuvaa saa mm. käyttää. Se on viime toukokuulta, jolloin vierailin Chepyuan Primary School -koulussa. Kerron mielelläni hankkeestamme lisää - siitä, mitä jo olemme saaneet aikaan.

Turkulainen Vasaramäen koulu tarjoaa perusopetusta perusopetuksen vuosiluokille 1.-9. sekä opetusta vastikään maahan muuttaneille jo oppivelvollisuusiän ohittamassa oleville nuorille. Lukuvuonna 2015-2016 oppilaita on yhteensä noin 670.

Jyrki Välimäki, rehtori
Vasaramäen koulu
puh. 050 4323 680

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs