Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kirkon keskusteluavun tarve oppilaitoksissa on kasvanut

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon keskusteluavun tarve oppilaitoksissa on kasvanut

Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 14:23
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Oppilaitoskentällä pitkään jatkuneet suuret ja nopeat muutokset näkyvät kirkon oppilaitostyöntekijöiden arjessa. Keskusteluavun tarve on selkeästi kasvanut.

”Vaikeasti ennakoitavien muutosten keskellä oppilaitoksessa tavattavissa oleva kirkon työntekijä on arvokas mahdollisuus. Sekä ajanvaraustapaamisten että akuuttien, ennalta sopimattomien keskustelujen määrä on lisääntynyt lähes viidenneksen edellisvuodesta”, sanoo korkeakoulutyöstä vastaava asiantuntija Jussi Murtovuori kirkkohallituksesta.

Pappeja, diakonia- ja nuorisotyöntekijöitä sekä kirkkomuusikoita toimii yhteensä 191 ammatillisessa oppilaitoksessa ja korkeakoulussa. Oppilaitostyössä on mukana noin sata kirkon ammattilaista, joista suuri osa jakaa työaikansa oppilaitostyön ja muun seurakuntatyön välillä. Päätoimisia oppilaitostyöntekijöitä on 35.

Keskustelukumppanista kastepapiksi

Kahdenkeskisten keskustelujen lisäksi oppilaitostyöntekijät ovat mukana oppilashuollon verkostoissa, työnohjauksessa ja kriisityössä, ja järjestävät erilaista ryhmätoimintaa. Työn kantavia periaatteita ovat vuoropuhelu ja luottamus kirkon ja oppilaitoksen välillä.

”Monikulttuurisessa oppilaitosmaailmassa kirkon työntekijä on merkittävä asiantuntija katsomusten ja uskontojen alueella”, Murtovuori sanoo.

”Oppilaitostyöntekijöillä on yksi kirkon näköalapaikoista. Työssään he ovat yhteiskunnan muutosten pulssin päällä ja näkevät ensimmäisenä muutokset yhteiskunnassa ja asenteissa,” Murtovuori sanoo.

Oppilaitostyö tavoittaa ihmisiä, jotka eivät muutoin juuri osallistu kirkon toimintaan – nuoria aikuisia ja työikäisiä, niin miehiä kuin naisia. Oppilaitostyöntekijät kantavat lukumääräänsä nähden suurta vastuuta myös kirkon työstä sosiaalisessa mediassa.

Oppilaitoksesta tuttu pappi pyydetään usein myös perheen juhlatilaisuuksiin. Viime vuonna oppilaitostyön kautta tuli noin 250 kutsua kasteisiin, hautajaisiin ja vihkipapiksi.

Lisätiedot ja oppilaitostyöntekijöiden yhteystiedot:
Asiantuntija Jussi Murtovuori, kirkkohallitus, p. 050 308 6651, jussi.murtovuori@evl.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs