Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kirjanpitäjistä huutava pula – Centria alkaa kouluttaa taloushallintoon erikoistuneita tradenomeja Pietarsaaressa

Centria-ammattikorkeakoulu

Kirjanpitäjistä huutava pula – Centria alkaa kouluttaa taloushallintoon erikoistuneita tradenomeja Pietarsaaressa

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2012 klo 15:55
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Taloushallintoliitto arvioi vuosi sitten, että pelkästään pääkaupunkiseudulle tarvitaan työskentelemään lisää lähes tuhat uutta taloushallinnon ammattilaista. Joidenkin yritysten todellisuutta on ollut jopa se, että ne ovat joutuneet jopa luopumaan osasta asiakkaita, kun työvoimaa ei ole ollut saatavilla, liiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi kertoi tuolloin Iltalehdelle (http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011101614579845_uu.shtml).

 

Eläköityminen on arkipäivää alalla ja yhä useampi yritys on ulkoistanut palkanlaskennan ja kirjanpidon. Kun yritysten kirjanpitäjät olivat ennen koulutukseltaan merkonomeja, nykyisin alalle palkataan pääosin tradenomeja.

 

Centria ammattikorkeakoulu vastaakin nyt yritysten hätähuutoon ja käynnistää taloushallintoon erikoistuvan tradenomikoulutuksen. Koulutus starttaa tammikuussa 2013 ja se toteutetaan aikuiskoulutuksena, jolloin työn ohessakin opiskelevilla on erinomaiset edellytykset opiskeluun. Koulutus järjestetään Pietarsaaren uudella Allegro-kampuksella.

 

Haku opintoihin on parhaillaan menossa ja se päättyy 2.10.2012.

 

Kuvausmahdollisuus esim. uudessa Kampus Allegrossa

 

 

Lisätiedot:

Yksikönjohtaja Hannele Teir, 044 725 0438, hannele.teir@centria.fi

KHT-tilintarkastaja Benita Öling Ernst & Young, 050 594 1247

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs