Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainvälisyystaitoja insinöörien kaksoistutkinnoilla

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kansainvälisyystaitoja insinöörien kaksoistutkinnoilla

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2013 klo 17:57
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ensimmäiset kaksoistutkinnon suorittaneet insinöörit saivat juhannuksen edellä tutkintotodistuksen Seinäjoen ammattikorkeakoulusta. He ovat neljän vuoden aikana opiskelleet sekä Suomessa että Saksassa. Valmistuessaan he saivat tutkintotodistuksen molemmista maista.

 

Tuoreet tupla-insinöörit Jouni Laakso ja Ville Rönkkö olivat molemmat tyytyväisiä päätökseensä suorittaa kaksoistutkinto. Erityisesti mahdollisuus kielitaidon kehittämisestä vaikutti päätökseen.

 

- Olisin lähtenyt joka tapauksessa vaihtoon ulkomaille, ja Saksa vaikutti sopivalta maalta. Myös paremmat työllistymismahdollisuudet olivat osasyy kaksoistutkintoon hakeutumiseen, kertoo Ville Rönkkö.

 

Kahden ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen automaatiotekniikan ja tietotekniikan opiskelijat voivat hakea suorittamaan kaksoistutkintoa. Kolmas vuosi opiskellaan englanninkielellä Saksassa Hochschule Aschaffenburgissa. Osa opiskelijoista suorittaa myös työharjoittelun ulkomailla.

 

- Opinnäytetyön kirjoittaminen englanniksi jännitti aluksi. Saksassa kielitaito parantui kuitenkin niin paljon, että lopulta se ei tuottanutkaan ongelmia, kertoo Jouni Laakso.

 

Kansainvälisyystaitoja arvostetaan

 

Kaksoistutkinnon suorittaneet ovat työllistyneet lähes sataprosenttisesti. Sekä Laakso että Rönkkö käyttävät työssään englantia päivittäin joko työkaverien tai asiakkaiden kanssa.

 

- Ulkomailla opiskelun jälkeen ei ole mitään ongelmia erilaisten ihmisten kohtaamisessa, joten nyt on hyvät valmiudet lähteä vaikka ulkomaille, kertoo Rönkkö.

 

Jouni Laaksolle insinöörin todistus turvasi vakituisen työpaikan Exertus Oy:ssä. Jo viime kesänä hän suoritti Saksan opiskeluvuoden jälkeen työharjoittelun yrityksessä ja teki sinne myös opinnäytetyönsä.

 

- Arvostan kaksoistutkintoa ja kansainvälisyystaitoja erittäin paljon. Kansainvälisty tai kuole, koskee tänä päivänä niin yrityksiä, oppilaitoksia kuin opiskelijoitakin, sanoo toimitusjohtaja Eero Yli-Ojanperä.

 

Kielitaito ja kulttuurien tuntemus käsi kädessä

 

Työkoneiden ohjausjärjestelmiä suunnitteleva Exertus Oy panostaa voimakkaasti vientiin ja työkielinä käytetään englannin lisäksi ruotsia ja saksaa.

 

- Kaikki manuaalit, opaskirjat ja muut ovat englanniksi, joten kielitaito on ehdoton edellytys. Ja mitä laajempi on kielitaito, sitä parempi on kulttuurien lukutaito, kuvaa Yli-Ojanperä.

 

Ensi syksynä Tekniikan yksiköstä lähtee Saksaan lähes 20 kaksoistutkintoa suorittavaa opiskelijaa. Tulevaisuudessa myös kone- ja tuotantotekniikan koulutusohjelmassa opiskelevat voivat suorittaa kaksoistutkinnon.

 

- Näin kaksoistutkinnot erittäin merkittävänä uutena mahdollisuutena opiskelijoiden kansainvälistymiseen, sanoo yksikön johtaja Jorma Nevaranta.

 

Lisätietoja:

Hannu Reinilä, koulutusohjelmapäällikkö (automaatiotekniikka)

puh. 040 830 4160

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs