Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kansainvälisistä verkostoista voimaa startup-yritysten ja koulutuksen kehittämiseen Kotkan-Haminan seudulla

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kansainvälisistä verkostoista voimaa startup-yritysten ja koulutuksen kehittämiseen Kotkan-Haminan seudulla

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 13:00
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kotkan-Haminan seudulla haetaan entistä vahvemmin yhteistyötä ja uusia ajatuksia startup-kulttuurin kehittämiseen kansainvälisistä verkostoista. Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa on viimeisen kahden vuoden aikana tehnyt paljon työtä mm. opiskelijatiimien yrittäjyystaitojen vahvistamiseksi ja paikallisten startup-yritysten rahoitusten hankkimiseksi erityisesti Cambridgen verkostoissa Iso-Britanniassa.

”Vuosien 2014–2015 aikana noin 35 opiskelijatiimiä (noin 80 opiskelijaa) Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta on osallistunut Suomessa ja Cambridgessa toteutettuihin valmennusjaksoihin. Toimenpiteiden myötä opiskelijat ovat saaneet runsaasti kansainvälistä kokemusta sekä rohkeutta perustaa omia yrityksiä. Seudun vetovoiman kannalta on tärkeää, että voimme täältä Kotkan-Haminan seudulta käsin luoda erityisesti nuorille kanavia kansainvälisiin startup-yhteisöihin, kuten Cambridgeen,” toteaa palvelujohtaja Jouni Eho Cursorista.

Startup-festivaali *SHIP suunnitteilla myös ensi kesän Meripäiville

Yhtenä kohokohtana kansainvälisestä yhteistyöstä voidaan nostaa tänä vuonna ensi kertaa Kotkan Meripäivien yhteydessä järjestetty *SHIP-tapahtuma, joka kokosi Suomen korkeakouluista opiskelijoiden startup-tiimejä mentoriohjelmaan ja kilpailemaan 5 000 euron rahapalkinnosta. Tapahtuman opiskelijalähtöisyys vetosi myös kansainvälisiin mentoreihin.

”Avainkysymys on, miten opiskelijat saadaan käännettyä työnhakijoista työnantajiksi. Kotkassa ollaan selvästi oikealla polulla, kun opiskelijoiden yrittäjyysvalmiuksiin halutaan satsata,” totesi yksi *SHIP-tapahtuman mentoreista, Shai Vyakarnam, Cranfieldin yliopistosta. Vyakarnam on paraikaa vierailulla Kotkassa, suunnittelemassa vuoden 2016 *SHIP-tapahtumaa, johon uutena elementtinä tuodaan muun muassa pelialan asiantuntijaseminaari. Ensi vuoden tapahtumaa on suunniteltu Kotkassa 23.11–24.11. kansainvälisessä työpajassa yhteistyössä mm. SLUSH- ja Nordic Business Forum -tapahtumia sparranneen ja vastikään Kotkan-Haminan seutufoorumissa puhuneen Yhdysvaltojen entisen suurlähettilään Bruce Oreckin avustuksella.

Suunnitteilla tulevaisuuden yliopisto

Kansainvälisen yhteistyön tuloksena on syntynyt myös paljon uusia ideoita Kotkan-Haminan seudun elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn kehittämiseen, joista kunnianhimoisimpana voidaan mainita uudenlaisen digitaalisen yliopistokonseptin rakentaminen Kotkaan. ”Kansallisesti ja kansainvälisesti yliopisto- ja korkeakoulukenttä elää suurta murrosta. Digitalisaatio haastaa niin yliopistojen kulurakennetta kuin opiskelijoiden oppimiskokemustakin. Selvitämme parhaillaan kumppaneidemme kanssa, minkälaisia mahdollisuuksia Kotkalla voisi olla aivan uudenlaisen oppimisympäristön rakentamisessa, jossa yhdistyvät perinteiset ja virtuaaliset opetusmenetelmät”, kertoo Jouni Eho.

Lisätietoja:

Jouni Eho, palvelujohtaja, Cursor Oy, puh. 040 190 2527, jouni.eho@cursor.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs