Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kankaanpään taidekoulun maineikas taidekoulu täyttää 50 vuotta – historiikki kertoo kaikki väännöt ja ilonaiheet

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kankaanpään taidekoulun maineikas taidekoulu täyttää 50 vuotta – historiikki kertoo kaikki väännöt ja ilonaiheet

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 10:31
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Historiikki on ilmestynyt: Vuosikymmenten muovailema taidekoulu. Kuvataidekoulutusta Kankaanpäässä 1965–2015. Historiikin on kirjoittanut Johanna Frigård.

Historiikki luotaa taidekoulun vuosikymmenet ideasta ja lennokkaasta liikkeellelähdöstä monien taistelujen kautta nykyhetkeen, jossa uudet hakijat ovat juuri jännittäneet pääsykokeissa.

Taidekoulu on niin keskeisellä tavalla vaikuttanut Kankaanpään vaiheissa ja omiin mielikuviin kaupungista, että tarkempi tutustuminen vaiheisiin alkoi kiinnostaa, kertoo Johanna Frigård.

Päällimmäinen vaikutelmani taidekoulun vaiheista on kuva taiteelle omistautuneista ja sinnikkäistä ihmisistä, jotka ovat jaksaneet tukea ja rakentaa taidekoulua moninaisista vastoinkäymisistä huolimatta. Sitä täytyy ihailla ja kiittää. Viimeaikaiset koettelemukset ovat olleet uuvuttavia, mutta perusvireenä kuitenkin on usko taidekoulun tarpeellisuuteen ja laadukkuuteen. Se antaa voimia, katse on tulevaan historiikista huolimatta, sanoo Frigård.

FT Johanna Frigård on taidehistorioitsija, jota kiinnostaa kulttuuristen ilmiöiden kontekstualisointi. Kuopiossa asuva Frigård on lähtöisin Kankaanpäästä. Hän sai historiikin kirjoittamiseen apurahan Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan maakuntarahastosta.

Teos on ilmestynyt Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) julkaisusarjassa. Arvostelukappaleiden tilaukset: Anne Sankari, SAMK Viestintä, p. 044 710 3036, anne.sankari@samk.fi

 

Lisätiedot:

Historiikin kirjoittaja Johanna Frigård, p. 044 021 0364, johanna.frigard@gmail.com

Lehtori Matti Velhonoja, SAMK, Kankaanpään taidekoulu. p. 044 710 6192, matti.velhonoja@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs