Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kamala Luonto voitti Ilta-Sanomien lukijaäänestyksen

Arktinen Banaani

Kamala Luonto voitti Ilta-Sanomien lukijaäänestyksen

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2015 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

Jarkko Vehniäisen Kamala luonto -sarjakuva päihitti Ilta-Sanomien lukijaäänestyksessä niin klassikot kuin uudemmatkin kilpailijansa saaden kaikkiaan 38 % annetuista äänistä. Kilpailun voittaja esiteltiin Ilta-Sanomien viikonloppunumerossa 16. toukokuuta.

 

Uuden sarjakuvan nousu huippusuosioon on näinä päivinä harvinainen tapaus. Sen harvan kerran kun uusi sarja on onnistunut suuren yleisön valloittamaan, on se yleensä tapahtunut muutamassa viikossa sen jälkeen, kun jokin valtamedia on sitä alkanut julkaista. Kamala luonto poikkeaa tavanomaisesta, se on saavuttanut yhä laajenevan ystäväpiirinsä hitaasti, mutta tasaisen varmasti. Sarja on ollut lehtilevityksessä jo vuosien ajan, mutta vasta viime aikoina ilves ja kärppä kumppaneineen ovat alkaneet saavuttaa ansaitsemansa aseman.

 

Jyväskyläläinen Jarkko Vehniäinen (s. 1973) aloitti Kamalan luonnon piirtämisen vuonna 2002. Hän kertoo Ilta-Sanomien olleen syyllinen jo sarjan syntyyn, koska toimitus pyysi Vehniäistä kehittelemään Helsinki-aiheista sarjakuvaa. Koska Ilves ja Kärpät olivat juuri pudottaneet Jokerit ja HIFK:n SM-liigan pudotuspeleissä, Talkshow-nimiseen sarjaan syntyivät ”Helsingin sen hetken vihatuimmat eläimet”. Vuosien kuluessa nämä hurmaavan kamalat petoeläimet ovat filosofoineet ja puntaroineet elämänkulkua sekä ystävyyttään sen minkä saalistukselta ja raatelulta ovat ehtineet.

 

Nykyisin Kamala luonto ilmestyy jo lähes kaikissa suurimmissa suomalaisissa sanomalehdissä. Vehniäinen onkin vahvasti nousemassa huipulle Jussi ”Juba” Tuomolan (Viivi ja Wagner), Pertti Jarlan (Fingerpori), Ilkka Heilän (B. Virtanen) ja Milla Paloniemen (Kiroileva siili) seuraan. Sarjasta on ilmestynyt neljä vuosikokoelmaa, ja viides, Vain eläimiä ilmestyy syksyllä. Arktisen Banaanin kustantamaa sarjaa täydentävät myös Sunnuntaisarjat-kokoelma sekä Kamala luonto -teemakirjat Minäkö hullu? ja kesällä ilmestyvä Pieruterapia.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Jarkko Vehniäinen, puh. 040 564 3710, jv@jarkkovehniainen.fi ja Arktinen Banaani, kustantaja Harto Pasonen, puh. 050 529 9768, harto.pasonen@sarjakuva.com

 

Kamala luonto ja Arktinen Banaani ovat myös Facebookissa.

 

Liitetiedostot

20-vuotisjuhlaansa viettävä Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös tieto- ja kaunokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs