Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulukonsernin hallitus ja johto

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulukonsernin hallitus ja johto

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2012 klo 08:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n omistajaksi tulevan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n toiminta käynnistyy syyskuussa 2012.

Strategisesti korkeakoulukokonaisuutta ohjaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus, jossa on neljä jäsentä kummastakin maakunnasta. Korkeakoulukonserniin kuuluvilla Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy:llä ja Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:llä on lisäksi omat, osakeyhtiölain mukaiset hallitukset.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtajana on ensimmäisen 5-vuotiskauden ajan Kymenlaakson edustaja, joka tällä hetkellä on Jussi Lehtinen. Hän on myös Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Varapuheenjohtaja on Jyrki Koivikko (Mikkeli), nykyinen Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja. Hallituksen muut jäsenet ovat Matti Koski (Kotka), Matti Kunnas (Mikkeli), Eero Mattila (Kouvola), Marjatta Nykänen (Kouvola), Kirsi Torikka (Savonlinna) sekä Pauliina Viitamies (Mikkeli).

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtajana ovat vuorotellen KyAMK:n ja MAMK:n rehtori. Toimitusjohtajana ensimmäisen 5-vuotiskauden ajan on MAMK:n rehtori Heikki Saastamoinen.

Konsernin toimitusjohtajana Saastamoinen vastaa hallitukselle koko korkeakoulukokonaisuuden toiminnasta ja tuloksesta. Operatiivista toimintaa suunnittelee ja ohjaa lisäksi työvaliokunta, jonka muodostavat ammattikorkeakoulujen rehtorit ja vararehtorit.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun rehtorina aloitti 1.3.2012 Petteri Ikonen. Hän toimii Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen sihteerinä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy:n perustamissopimus allekirjoitettiin 24.1.2012. Yhtiön tarkoituksena on omistaa tytäryhtiöiden osakkeita sekä kehittää Kaakkois-Suomen korkeakoulutuksen rakenteita alueen väestön ja elinkeinoelämän tarpeiden mukaisesti. Yhtiön tehtävänä on harjoittaa aktiivista, korkeakoulujen toimintaa kokoavaa omistajapolitiikka ja ohjata tytäryhtiöitä strategisesti tärkeissä asioissa. Operatiivinen toiminta kuuluu itsenäisille tytäryhtiöille.

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy

hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen
p. 0400 644 206, etunimi.sukunimi@cursor.fi

hallituksen varapuheenjohtaja Jyrki Koivikko
p. 0400 143 661, etunimi.sukunimi@evl.fi

toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen
p. 050 312 5151, etunimi.sukunimi@mamk.fi

Kaakkois-Suomen ammattikorkeaoulu Oy:n tiedotteet:
www.kyamkmamk.fi

Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulut muodostavat yhtenäisen korkeakoulukokonaisuuden, joka on tuloksellinen, laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs