Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Järvenpään aikuiskoulutustarjonta laajenee

TTS Työtehoseura

Järvenpään aikuiskoulutustarjonta laajenee

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2012 klo 10:03
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Järvenpään aikuiskoulutustarjonta laajenee TTS:n toteuttamalla rakennus- ja sisustuspuuseppä koulutuksella. Koulutus on ensimmäinen lajiaan Järvenpäässä ja se toteutetaan yhteistyönä Keski-Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.  

”Koulutuksen aloitti 16 opiskelijaa työvoimapoliittisena koulutuksena. Hakijoita oli runsaasti ja vain noin 20 % valittiin koulutukseen,” TTS:n puu- ja sisustusalan koulutusvastaava Vesa Taipale kertoo.

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet työskennellä suuntautumisensa mukaan puusepänalan tuotteiden valmistuksessa ja asennuksessa, sisustuspuusepän töissä tai rakennuspuusepänteollisuuden parissa. Koulutuksen suorittanut voi työskennellä laajasti alalla ja tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia on monia.  Ammatille löytyy kysyntää Keski-Uudellamaalla ja myös ympäri maata. 

Koulutuksen sisältö muodostuu pääsääntöisesti alan työtehtävien mukaisesti ja jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimissuunnitelma alan tutkintoperusteiden mukaisesti.  Koulutuksen kesto riippuu opiskelijan henkilökohtaisesta suunnitelmasta ja aikaisemmasta kokemuksesta. Maksimissaan kesto on noin 200 päivää.   

Koulutus on ensimmäinen yhteistyö projekti Keski-Uudenmaan te –toimiston ja TTS:n välillä. ”Yhteistyö Keski-Uudenmaan te -toimiston kanssa koulutuksen tiimoilta on sujunut hyvin. Samanlaista koulutusta ei ole tarjolla muualla Keski-Uudenmaan alueella,” Vesa Taipale mainitsee.

Tyytyväinen koulutuksen tarjontaan

Vantaalainen Eemeli Kuusela kuuli koulutukseltaan kaverilta, joka oli nähnyt ilmoituksen lehdessä. Eemeli on jo valmistunut ja työskennellyt puuseppänä, mutta päätti hakea koulutukseen saadakseen rakennuspuuseppäpätevyyden ja oppiakseen lisää alalta. ”Opiskeluiden alun perusteella tämä on todella mielenkiintoinen koulutus. Tulemme itse asiassa rakentamaan kokonaisen talon harjoitushallimme sisälle. Teemme sinne kalusteet ja pintakäsittelyt yms., ” Eemil kertoo.  Puuala on tuntunut Eemelille oikealta alalta, mutta ilman työkokemusta töitä on ollut vaikea saada. Koulutuksen ansiosta Eemeli voi työskennellä laajemmin valitsemallaan alalla ja työllistyä myös rakennustyömaalle. 

http://www.tts.fi/images/stories/Rakennus-ja_sisustuspuusepp27.8.jpg

http://www.tts.fi/images/stories/Eemeli_Kuusela.jpg

 

 

 

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 7000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs