Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » JAMK onnistui hankehaussa: Työ Vietnamissa ja Nepalissa alkaa heti

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK onnistui hankehaussa: Työ Vietnamissa ja Nepalissa alkaa heti

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2013 klo 15:15
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajakorkeakoulussa saatiin hyviä uutisia, kun Korkeakoulu-IKI -tukiohjelman rahoituspäätös julkistettiin. Molemmat jätetyistä hankehakemuksista menivät läpi.

Kehitysministeri Heidi Hautalan allekirjoittamassa päätöksessä korkea-asteen oppilaitosten kapasiteetin vahvistamisen tukiohjelman vuoden 2012 haussa jätettiin yhteensä 55 rahoitushakemusta, joista kaksi tuli JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

Molemmat JAMKin hankkeet olivat myös rahoitusta saaneiden 23 hankkeen joukossa. Hyväksytyistä hakemuksista viisi on ammattikorkeakoulujen ja 18 yliopistojen koordinoimia. Valintaprosessiin osallistui laaja kansainvälinen asiantuntijajoukko sekä kehitysyhteistyön että kansainvälisen korkeakouluyhteistyön osaajia.

Onnistumisen myötä koulutushankkeet saadaan käynnistettyä sekä Vietnamissa että Nepalissa. Vietnamin BOOST-hankkeessa kehitetään paitsi paikallisten opettajankouluttajien osaamista myös oppimisympäristöä. Training of Trainers -hanke Nepalissa toteutetaan yhteistyössä paikallisen Tribhuvanin yliopiston kanssa. Hanke on osa suurempaa koulutuksen kehittämisohjelmaa Nepalissa, jonka tavoitteena on nepalilaisten opettajien koulutus- ja osaamistason kehittäminen. Molemmissa JAMKin koordinoimissa hankkeissa kotimaisena partnerina on  HAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Hankkeiden puitteissa tehtävä työ alkaa heti. Keväällä 2013 JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun kouluttajat matkaavat Nepaliin toteuttamaan jo ensimmäisen koulutusjakson. Myös BOOST-hankkeessa pakataan ensin matkalaukut ja suunnataan Vietnamiin, mutta vielä myöhemmin keväällä saadaan vietnamilaisia vieraita Jyväskylään.

Lisätietoja:
Tuovi Leppänen, lehtori, Training of Trainers Nepal -hankkeen koordinaattori, 040 532 2861 sekä
Irmeli Maunonen-Eskelinen, yliopettaja, Vietnamin BOOST-hankkeen koordinaattori, 040 5889309,
etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs