Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Imagotutkimus: TAMK on edelleen yksi Suomen arvostetuimmista korkeakouluista

Tampereen ammattikorkeakoulu

Imagotutkimus: TAMK on edelleen yksi Suomen arvostetuimmista korkeakouluista

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2015 klo 12:15
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu kuuluu edelleen Suomen arvostetuimpien ammattikorkeakoulujen kärkiryhmään. Valtakunnallisessa korkeakoulujen imagotutkimuksessa myös muut tamperelaiset korkeakoulut saivat hyvän arvosanan alle 30-vuotiailta nuorilta.

Kokonaisarvosanan perusteella Tampereella on kaksi parasta ammattikorkeakoulua, ykkösenä Poliisiammattikorkeakoulu ja kakkosena TAMK (arvosana 7,9 asteikolla 4–10).

Kymmenen eri imagoväittämän arvioinnissa TAMK sijoittui ammattikorkeakoulujen kolmen parhaan joukkoon kahdeksassa asiassa eli ammattikorkeakouluista useimmin. TAMKin vahvuuksia ovat hyvä maine opiskelupaikkana ja houkutteleva sijainti.  Lisäksi TAMKiin usein liitettyjä ominaisuuksia ovat koulutusalojen kiinnostavuus, kansainvälisten mahdollisuuksien tarjoaminen, tutkinnon arvostus työmarkkinoilla ja opetuksen tasokkuus. Eniten myönteistä kehitystä on tapahtunut mielikuvissa TAMKin kansainvälisestä tarjonnasta ja opintojen tasosta.

Kun nuorilta tiedusteltiin mihin ammattikorkeakouluun hakisi, jos olisi aloittamassa opiskelua, vastaajat mainitsivat useimmiten Metropolian ja TAMKin. 

Taloustutkimus Oy on toteuttanut korkeakoulujen imagotutkimusta vuodesta 2002 lähtien. Mielipiteet kerätään sähköisellä nettikyselyllä, ja maaliskuussa 2015 kyselyyn vastanneita nuoria oli kaikkiaan noin 1200.

 

Tiedotteen lähde: Taloustutkimus Oy, Korkeakoulujen imagotutkimus 2015

Lisätietoja:

Tampereen ammattikorkeakoulu, viestintäpäällikkö Leena Stenman, p. 050 384 4900, leena.stenman@tamk.fi

Taloustutkimus, tutkimuspäällikkö Timo Myllymäki, p. 040 7641 685, timo.myllymaki@taloustutkimus.fi

 

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) on monialainen ja kansainvälinen työelämän korkeakoulu, yksi suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista Suomessa.Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla, päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs