Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Hyviä kokemuksia monialaisten opiskelijaryhmien projekteista

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Hyviä kokemuksia monialaisten opiskelijaryhmien projekteista

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2013 klo 11:35
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKin opiskelijat ovat jo 20 vuotta saaneet soveltaa teoriaoppejaan käytäntöön erilaisissa työelämän projekteissa. Syksystä lähtien opiskelijat ovat voineet irrottautua normaaliopinnoista ja keskittyä koko lukukaudeksi toteuttamaan FramiPro-projekteja, joissa monen alan opiskelijat yhdessä miettivät ratkaisuja ja toteuttavat työelämän toimeksiantoja. Kokemukset ovat olleet palkitsevia niin opiskelijoille kuin asiakkaillekin.

FramiPro-opintojen infopäivässä projektiopiskelijat ja asiakkaat kertoivat kokemuksiaan yhteistyöstä. Hoitoalaa opiskeleva Susanna Autio oli syyslukukauden FramiPro-ryhmässä. Hän osallistui mm. projektiin, jossa kehitettiin tietoturvallisuuden palvelukonseptia ja sai oppia, miten tärkeää tietoturva on hoitoalallakin.

-Olen miettinyt työterveyshoitajan uraa ja oli tosi hyödyllistä päästä tutustumaan niin moneen yritykseen ja nähdä, millaisten haasteiden kanssa niissä painitaan. FramiPro oli minulle ajanhallinnan korkeakoulu, jossa sain myös valtavasti rohkeutta ja opin työelämän toimintatapoja erilaisissa rooleissa.

Aitoja toimeksiantoja yrityksiltä ja muilta organisaatioilta

Protomon projektipäällikkö Ville Orrenmaa toi esiin kokemuksiaan opiskelijoiden asiakkaana.

- Protomon tarkoitus on synnyttää maakuntaan uusia yrityksiä ja olen hyödyntänyt FramiPro-opiskelijoita asiantuntijasparraajina sekä resurssina esimerkiksi markkinatutkimuksen teossa. Olen vakuuttunut siitä, että yksi lukukausi projektiopinnoissa tarjoaa hyvän kanavan yritysmäisen toiminnan ja työelämän käytäntöjen oppimiseen. FramiPro tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden oppia, miten toimitaan asiantuntijaroolissa yritysten kanssa ja tehdään yhteistyötä eri alojen kesken, Orrenmaa kannusti.

Hotelli Sorsanpesän hotellipäällikkö Juha Leppiniemi ja ravintolapäällikkö Janne Tullila halusivat ulkopuolisen näkökulman yrityksen vahvuuksiin ja kehittämistarpeisiin. FramiPro-opiskelijolta tilattiin helmikuussa SWOT-analysi, jonka perusteella heiltä toivotaan markkinointisuunnitelma ja mahdollisesti jopa ehdotus markkinointistrategiaksi.

- Odotamme opiskelijoilta freesejä ajatuksia ja uskomme, että ryhmän monialaisuus tuo lisäarvoa, Leppiniemi totesi.

Projektien rajaamista ja kokoanisvastuuta

Projektipäällikkö Hanna-Mari Rintala korostaa, että FramiPro on olemassa ensisijaisesti opiskelijoiden oppimista varten, mutta siinä ohessa syntyy myös yrityksille hyödyllisiä tuotoksia. Palkkana ovat opintopisteet.

- Tämän oppimistavan vahvuutena näen sen, että opiskelijat oppivat rajaamaan projekteja varsin väljistä asiakkaiden toimeksiannoista – ajallisten ja henkilöresurssien mukaan, mutta kuitenkin niin, että lopputulos tyydyttää toimeksiantajaa. He myös vastaavat itse koko prosessista, vaikka toki opettajien tukemana, Rintala kuvaa.

FramiPro-opiskelijat valitan hakemusten ja valintahaastattelujen perusteella ja hakuaika syksyn opintoihin päättyy 28.3. FramiPro-opintoihin voin nyt hakea kaikista SeAMKin koulutusohjelmista.


Lisätietoja: Hanna-Mari Rintala p. 040 830 2144, hanna-mari.rintala@seamk.fi

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs