Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Humanistinen ammattikorkeakoulu korostaa toimilupahakemuksessaan valtakunnallista tehtäväänsä

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humanistinen ammattikorkeakoulu korostaa toimilupahakemuksessaan valtakunnallista tehtäväänsä

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 05:00
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humakin maanantaina opetusministeriöön jättämässä toimilupahakemuksessa korostetaan ammattikorkeakoulun merkittävää kansallista roolia omien alojensa asiantuntijana. Humak on suurin kouluttaja järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon ja viittomakielen tulkkausalalla.

Humanistinen ammattikorkeakoulu kirkasti toimintamalliaan jo ennen toimilupahakemuskierrosta, ja tämä näkyi kasvaneena hakijamääränä kevään yhteishaussa. Uudistuneen Humakiin hakijamäärät kasvoivat 44 % , mikä oli suurin kasvu ammattikorkeakoulukentällä.

-         Tämä on osoitus siitä, että tekemämme uudistukset ovat vastanneet kentällä oleviin tarpeisiin, sanoo rehtori Tapio Huttula.

 

Entistä työelämäläheisempi opetus

Humak teki tarvittavat rakenneratkaisut jo ennakkoon, ja niiden pohjalta Humak kehittää monialaisia kampuksia vähemmillä paikkakunnilla ja rakentaa isompia kokonaisuuksia sekä tiivistää yhteistyötä kumppaneidensa kanssa.  Merkittävin muutos on täysin uudenlaisten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiokeskusten luominen kaupunkien keskustoihin lähelle työelämäyhteistyökumppaneita.

-         Näistä keskuksista on luotu opiskelijoille ja työelämälle inspiroivia kohtaamispaikkoja. Opiskelijoilla on jatkossa tärkeämpi rooli ammattikorkeakouluille merkittävässä innovaatiotoiminnassa, Huttula toteaa.

Humak uskoo, että tämän uudistuksen myötä oppilaitoksen arvo työelämätoimijoiden kumppanina kasvaa. Humak kantaa jatkossakin yhteiskuntavastuuta siitä, että se tarjoaa laadukkaan ja työelämän arvostaman tutkinnon järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon ja tulkkausalalla.

Humakin verkostomainen rakenne antaa erinomaisen mahdollisuuden valtakunnalliseen ja alueelliseen kehitystoimintaan. Jatkossa Humakilla on neljä vahvaa alueyksikköä, jotka muodostuvat kampuksista sekä TKI-keskuksista. Alueyksiköt ovat Jyväskylä, Kuopio, pääkaupunkiseutu ja Turku.

Tulevaisuudessa ammattikorkeakoulujen tiukentunut rahoitus merkitsee sitä, että yhä suurempi osa rahoituksesta hankitaan kasvaneen hanketoiminnan kautta. Humak uskoo, että sen merkittävä rooli alueillaan sekä valtakunnallinen verkostorakenne edistää tätä tavoitetta.  

-         Meidän uutisemme oikeastaan on, ettei meidän enää tarvitse tehdä oleellisia muutoksia toimintaamme, koska teimme jo merkittävän uudistuksen Humakin rakenteeseen sekä opetusmenetelmiimme, päättää rehtori Huttula maanantaina jätettyään Humanistisen ammattikorkeakoulun toimilupa-anomuksen opetusministeriöön.

Humak on valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat Jyväskylä, pääkaupunkiseutu, Turku ja Kuopio. Humak toteuttaa yhteiskunnallista tehtäväänsä valtakunnan johtavana järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittäjänä ja kouluttajana.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

 

Lisätiedot:

Tapio Huttula                                                                                                                              
Toimitusjohtaja, rehtori                                                               
Humanistinen ammattikorkeakoulu

020 7621 349

tapio.huttula@humak.fi

 

Jarmo Röksä

Viestintäpäällikkö

020 7621 333

jarmo.roksa@humak.fi

Humanistisessa ammattikorkeakoulussa on valtakunnallinen verkostoammattikorkoeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs