Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Huipputasoinen akkumateriaalien tutkimuslaboratorio käyttöön Kokkolassa

Centria-ammattikorkeakoulu

Huipputasoinen akkumateriaalien tutkimuslaboratorio käyttöön Kokkolassa

Kutsu.
Julkaistu: 12.04.2012 klo 11:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kokkolan seudulla jo vuosia harjoitetun akkukemikaalien tutkimustoiminnan resurssit kohenevat merkittävästi, kun uusi laboratorio vihitään käyttöön torstaina 12.4.2012 Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tekniikan ja liiketalouden yksikön tiloissa. Litiumioniakkujen valmistukseen tarvittavat erityisolosuhteet tarjoava tila erikoislaitteineen on ainutlaatuinen Euroopassa, ja myös maailmanlaajuisesti huipputasoa.

Kutsumme Teidät ystävällisesti lehdistötilaisuuteen:

Aika: torstaina 12.4.2012 klo 11.00

Paikka: Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tekniikan ja liiketalouden yksikön neuvotteluhuone 151, Talonpojankatu 2, Kokkola.

Tilaisuuden jälkeen osallistujille tarjotaan lounas.

_____________

Akkulaboratorion erikoisuutena on litiumioniakkujen valmistusprosessissa välttämätön kuivatila. Erikoislaitteet muodostavat täydellisen laboratoriomittakaavan akunvalmistuslinjan, jolla voidaan valmistaa pienikokoisia tutkimuskäyttöön tarkoitettuja litiumioniakkuja. Muut laitteistot mahdollistavat akkukennojen monipuolisen testaamisen ja tutkimisen. Kokonaisuus tarjoaa erinomaiset puitteet uusien akkukemikaalien tutkimiseen ja litiumioniakkuteknologioiden kehittämiseen.

Kustannuksiltaan noin 550.000 euron hintainen laboratorio on rakennettu Euroopan aluekehitysrahaston, Keski-Pohjanmaan liiton, KOSEK Oy:n ja alueen teollisuuden rahoittamassa ”Akkumateriaalien tutkimusinfrastruktuurin kehittäminen” -hankkeessa, jonka ovat yhteistyössä toteuttaneet Centria tutkimus ja kehitys, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Teknologiakeskus KETEK Oy. Kehittämishankkeen kokonaiskustannusarvio on 853.000 euroa. Hanke liittyy Keski-Pohjanmaan litiumklusteriin ja tukee litiumarvoketjun kehittämistä tutkimuksen, tuotekehityksen ja innovaatiotoiminnan osalta.

Lisätietoja hankkeesta antavat:

Tutkimus- ja kehitysjohtaja Lasse Jansson, p. 044 725 0072

Professori Ulla Lassi, p. 0400 294 090

Projektipäällikkö Pekka Erkkilä, p. 044 725 0231

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs