Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Huippunaiskoodari Linda Liukas Lahteen pe 3.2. työelämän tasa-arvoa käsittelevään seminaariin

Lahden ammattikorkeakoulu

Huippunaiskoodari Linda Liukas Lahteen pe 3.2. työelämän tasa-arvoa käsittelevään seminaariin

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2012 klo 10:25
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Tervetuloa kuulemaan tuoreita ajatuksia työelämästä ja tasa-arvosta perjantaina 3.2. klo 9.30 - 14.30 Lahteen! Naiset, miehet, työ ja elämä – Miksi tavoitella tasa-arvoa? on seminaari tasa-arvosta, jossa pureudutaan muun muassa naisjohtajuuteen ja muuttuvaan työelämään ja sen vaatimuksiin.

Klo 10–10.30 Suomen tunnetuimpiin työelämän tutkijoihin kuuluva Harri Melin Tampereen yliopistosta puhuu työelämän muuttuvista tasa-arvoista. Hänen jälkeensä klo 10.30–11 Helena Karennon aiheena on naisjohtajuus ja muuttuva työ. Karento on Lahden ammattikorkeakoulun vararehtori ja hallintotieteen tohtori, joka on tutkinut naisjohtajuutta julkisella sektorilla.

Linda Liukas on lavalla klo 11–11.30. Hän on Kalifornian Piilaaksossa omassa yrityksessään työskentelevä Aalto Entrepreneurship Societyn kasvatti. Liukas tekee työkseen sovelluksia Googlelle, mutta harrastaa tyttöjen tuomista koodaamisen ja it-alan pariin. Linda on mukana mm. koodausworkshopeja tytöille Suomessa ja maailmalla järjestävässä Rails Girls -kollektiivissa sekä Future Female -järjestössä.

Iltapäivällä klo 12.30 alkaen luvassa on paneelikeskustelu, jossa Melinin lisäksi ovat Juhani Kinnunen, Johanna Kaplas ja Tatja Karvonen.

Kinnunen on Mercuri Urvalilla työskentelevä johtava henkilöstökonsultti, jolla on usean vuosikymmenen ajalta kokemusta ja näkemystä siitä, minkälaisia kykyjä työpaikat kaipaavat ja millaiset ihmiset työelämässä pärjäävät.

Kaplas on Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) koulutus- ja työvoima-asioiden asiantuntija, joka on erityisen kiinnostunut yritysten tarpeista ja tulevaisuuden osaamisista. Karvonen on puolestaan entinen Keskustan kansanedustaja ja Mari Kiviniemen eritysavustaja, joka vetää Lapin Letka -hanketta. Hankkeessa edistetään tasa-arvoa ja työmarkkinoiden sukupuolijaon hälventymistä monin eri keinoin.

Iltapäivän kruunaa klo 14.10 alkava Arimo Mustosen stand up -show. Koskinen keskittyy esityksessään miesten ja naisten asemaan ja eroihin yhteiskunnassa ja elämässä. Koskinen on Tampereen Stand Up Clubin perustaja, ja voitti vuoden 2005 Tomaatteja, tomaatteja -festivaalien Gong Show'n.

Seminaari on Lahden Hiihtomuseossa (Urheilukeskus, Salpausselänkatu 8) perjantaina 3.2.2012 klo 9.30 - 14.30.

Ohjelmassa stand up -komiikkaa miehistä ja naisista sekä paljon muuta

9.50 Avaussanat: Ari Hautaniemi, TASSU-hanke
10.00 Harri Melin, Tampereen yliopisto: Työelämän muuttuvat tasa-arvot
10.30 Helena Karento, LAMK: Naisjohtajuus ja muuttuva työ
11.00 Linda Liukas, Rails Girls: Tytöt ja koodi
11.30 Musiikkiesitys
11.40 Lounas
12.30 Musiikkiesitys
12.40 Paneelikeskustelu: mihin työelämä on menossa, mitä meiltä vaaditaan? Harri Melin, TaY; Juhani Kinnunen, MercuriUrval; Johanna Kaplas, Elinkeinoelämän Keskusliitto; Tatja Karvonen, Lapin Letka
14.10 Arimo Mustonen: Stand Up -komiikkaa miehistä ja naisista
14.25 Päätössanat
14.30 Tilaisuus päättyy

Seminaari on ilmainen ja kaikille avoin. Sen järjestää Lahden ammattikorkeakoulun Innovaatiokeskuksen TASSU-hanke, jonka tavoitteena on lisätä tasa-arvoa työelämässä ja helpottaa erityisesti nuorten naisten uralla etenemistä. Hanke kestää vuoden 2012 helmikuun loppuun.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Ari Hautaniemi
Projektipäällikkö  
Puh. 044 708 0882
ari.hautaniemi[@]lamk.fi

Aku Mattila
Projektisuunnittelija  
Puh. 044 708 0901
aku.mattila[@]lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs