Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Helsinkiin kokoontuu 50 Suomen kirjallisuuden tulevaa kääntäjää seminaariin

FILI – Kirjallisuuden vientikeskus

Helsinkiin kokoontuu 50 Suomen kirjallisuuden tulevaa kääntäjää seminaariin

Tiedote.
Julkaistu: 04.06.2015 klo 15:22
Julkaisija: FILI – Kirjallisuuden vientikeskus

FILI järjestää yhteistyössä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton kanssa Kääntäjien mestariluokkaseminaarin Helsingissä Tieteiden talolla 8.–10. kesäkuuta. Helsinkiin kokoontuu 50 Suomen kirjallisuuden tulevaa kääntäjää seitsemästä Euroopan maasta sekä nelisenkymmentä suomentajaa.

FILIn koordinoima Kääntäjien mestariluokka -pilottihanke alkoi keväällä 2013 seitsemässä Suomen kulttuuri-instituutissa. Mukana ovat olleet Benelux, Berliini, Budapest, Madrid, Pietari, Tallinna ja Tukholma. Kukin instituutti emännöi aloittelevien kääntäjien ryhmää, joka kokeneemman mentorikääntäjän avulla opiskeli Suomen kirjallisuuden kääntämistä.

Hankkeen ensimmäinen vaihe huipentuu yhteisseminaariin, johon kokoontuvat mestariluokilla opiskelleet kääntäjät sekä vastaavien kielten suomentajat. Seminaari juhlistaa samalla 60 vuotta täyttävää Suomen kääntäjien ja tulkkien liittoa.

Hanketta ovat rahoittaneet Kordelinin säätiö ja seminaariosuutta opetus- ja kulttuuriministeriö, Otavan Kirjasäätiö, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto, Suomen Kulttuurirahasto ja WSOY:n kirjallisuussäätiö.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
FILIn tiedottaja Silja Hakulinen, silja.hakulinen@finlit.fi / p. 040 5347 526

FILI - Finnish Literature Exchange on Suomen kirjallisuuden asiantuntija- ja vientiorganisaatio, jonka keskeinen tehtävä on kotimaisen kirjallisuuden kansainvälistäminen. FILI myöntää muun muassa käännös- ja painatustukia. FILI on perustettu vuonna 1977 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteyteen.
 
www.finlit.fi/fili

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs