Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Harjun koulussa oppilaat ja huoltajat koodaavat pelin yhdessä

Lahden kaupunki

Harjun koulussa oppilaat ja huoltajat koodaavat pelin yhdessä

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 15:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Harjun koulussa koodataan peliä keskiviikkona 12.10. illalla.  KoduKohinat-nimellä kulkevaan koodausiltaan kokoontuu kymmmenkunta 3-5 –luokkalaista lasta huoltajineen.  He koodaavat yhdessä pelin, jota voi ihan oikeasti pelata.

KoduKohinat on hyvä ja konkreettinen esimerkki siitä, miten uutta opetussuunnitelmaa toteutetaan käytännössä. Koulun toimintaan osallistuu oppilaita ja huoltajia yhdessä, oppimisen välineenä käytetään tietokonetta ja tehdään yhteistyötä koulun ulkopuolisten toimijoiden, tässä tapauksessa yrityksen kanssa.

Tämäntyyppinen toiminta kiinnostaa lapsia. Seuraavaksi oppilaita innostetaan jakamaan tätä uutta oppimaansa ja harjoittelemaansa asiantuntijuutta koulussa toisille oppilaille. Samalla myös vanhemmat saavat olla mukana oppimassa uutta, lasta kiinnostavaa, uuden opetussuunnitelman mukaista aihealuetta.

Harjun koulussa on jo aiemmin järjestetty yksi koodausilta. Samalla idealla koodaukseen perehdytään myös Länsiharjun koulussa.  

Koulun kanssa järjestelyistä vastaa ohjelmistoalan yritys Microsoft osana Pohjantähti-nimistä hankettaan ja amk-opiskelijaprojektia. Lahden kaupungin perusopetuspalvelut on mukana NPDL-ohjelmassa (New Pedagogies for Deep Learning), joka tarjoaa konkreettisia välineitä koulun toimintakulttuurin kehittämiseen uuden opetussuunnitelman tavoitteiden käytännön toteutukseen. Ohjelma on kansainvälinen ja Suomessa ohjelmassa on mukana jo lähes 200 oppilaitosta ja päiväkotia yli kahdestakymmenestä kunnasta. Lahdessa Harjun peruskoulu on mukana pilottikouluna.

Lisätietoja
Lahden kaupungin sivistystoimiala, perusopetuspalvelut
Marju Markkanen, rehtori, Harjun peruskoulu
puh. 044 416 4383
marju.markkanen@lahti.fi

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs