Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMK vahvistaa ylempää korkeakoulutusta Kanta-Hämeessä ainutlaatuisella koulutuksella

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK vahvistaa ylempää korkeakoulutusta Kanta-Hämeessä ainutlaatuisella koulutuksella

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2013 klo 10:51
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKissa on aloitettu ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen kehittämishanke, Ylermi, jonka tavoitteena on Kanta-Hämeen kilpailukyvyn, kansainvälistymisen ja vetovoimaisuuden lisääminen. Samanaikaisesti HAMKissa on tehty rakennemuutoksia, jotta voidaan luoda täysin uudenlaista ja valtakunnallisesti ainutlaatuista koulutusta ja tutkimustoimintaa.

Ylempi korkeakoulututkinto ja ammatillisen opettajan pätevyys samassa paketissa

HAMKissa on kehitetty uusi koulutustuote: syksystä 2013 alkaen sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan alan opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa samanaikaisesti sekä ylempi ammattikorkeakoulututkinto että ammatillisen opettajan pätevyys. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijoiden pohjakoulutukseen, jatko-opintoihin ja työkokemukseen pohjautuen.

Taustalla on HAMKin organisaatioon perustettu uusi ’Ylemmän korkeakoulutuksen koulutus- ja tutkimuskeskus’, jossa on yhdistetty ylempien ammattikorkeakoulututkintojen yksikkö ja ammatillisen opettajakorkeakoulu yhdeksi vahvaksi kokonaisuudeksi. Uusi kokonaisuus on Kanta-Hämeen ainoa ylempää korkeakoulutusta tarjoava yksikkö, ja HAMK on Suomen ainoa ammattikorkeakoulu, jossa tällainen yhdistelmä on mahdollista toteuttaa. Ammatillista opettajakoulutusta tarjotaan vain neljässä muussa ammattikorkeakoulussa, ja kaikissa näissä ylemmät tutkinnot toteutetaan hajallaan, eri koulutusaloilla perustutkintojen rinnalla.

Ylermi käynnistää

Tavoitteena on luoda täysin uudenlaista tutkimusta ja koulutusta kansainvälistyvän ja kehittyvän työelämän tarpeisiin. Ylermi-hankkeella halutaan vauhdittaa valtakunnalliseksi edelläkävijäksi tarkoitetun toimintatavan käynnistämistä. Kehittämishankkeen aikana luodaan verkostot, rakennetaan uutta osaamista ja työelämäinnovaatioita sekä luodaan pohja kansainväliselle tutkimus- ja kehittämistoiminnalle sekä työelämää kehittäville jatko- ja täydennyskoulutustuotteille.


Hanke kestää 30.6.2014 saakka, ja Hämeen liitto on myöntänyt sille EAKR- ja valtionrahoitusta.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Helena Turunen
KT-kehitysjohtaja
Ylemmän korkeakoulutuksen koulutus- ja tutkimuskeskus
Hämeen ammattikorkeakoulu
s-posti: helena.turunen@hamk.fi
puh. 050 409 4547

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs