Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » HAMK syventää yhteistyötä Kiinassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK syventää yhteistyötä Kiinassa

Tiedote.
Julkaistu: 22.12.2011 klo 13:10
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on tehnyt yhteistyötä kiinalaisten korkeakoulujen kanssa jo vuodesta 1996 alkaen. Vuosien kuluessa sekä yhteistyön muodot että verkosto ovat laajentuneet ja kehittyneet. Vuoden alkupuolella 2011 HAMKissa toteutettiin laajamittainen partnerianalyysi, jonka tavoitteena oli mm. yhteistyörakenteiden kehittäminen. Kiinan osalta on nyt nimetty keskeiset partnerit, joiden kanssa yhteistyötä tullaan syventämään. Korkeakoulu etsii myös uusia yhteistyömuotoja, kuten esimerkiksi osaamisen vienti, jossa Kiina on yksi keskeisimmistä markkina-alueista. HAMKin tavoitteena on tarkennetun Kiina-toimintaohjelman valmistuminen maaliskuun loppuun mennessä.

Kiinalaisessa toimintakulttuurissa on merkityksellistä mahdollisimman laaja ja näkyvä johdon tuki kaikelle toiminnalle. Hämeen ammatillisen korkeakoulutuksen kuntayhtymän hallitus ja johto tekevät työvierailun Pekingiin 10.–15.1.2012 tavoitteinaan yhteistyökorkeakoulujen toimintaan ja kiinalaiseen korkeakoulujärjestelmään tutustuminen sekä osaamisen vientimahdollisuuksien ja yrityskorkeakouluyhteistyön mahdollisuuksien kartoittaminen.

Kiinan globaalin roolin muuttuessa myös suomalaisten korkeakoulujen tekemän yhteistyön merkitys on ko-rostunut. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut korkeakouluja yhteistyön kehittämisessä mm. rahoittamalla CIMOn toimiston perustamisen Shanghaihin v. 2009. Toimiston tarkoituksena on auttaa suomalaisia korkeakouluja solmimaan yhteyksiä kiinalaisiin korkeakouluihin ja seurata Kiinan korkeakoulupolitiikkaa. Yhteistyötä pyritään tehostamaan 30.11.2011 solmitulla asiakirjalla, jonka Kiinan tiede- ja teknologiaministeri Wan Gang ja opetusministeri Jukka Gustafsson allekirjoittivat. Opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitteena on suomalaisten korkeakoulujen ja tiedelaitosten Kiina-yhteistyön vahvistaminen ja kokoaminen kansallisesti sekä läsnäolon voimistaminen Kiinassa. Ministeriö kannustaa korkeakouluja yhteistyön ja sen rakenteiden vahvistamiseen yksittäisten hanketyyppisten Kiina-toimintojen sijaan.

HAMKilla on tällä hetkellä Pekingissä kaksi korkeakoulupartneria, joissa kuntayhtymän hallitus tulee vierailemaan. University of International Business and Economics (UIBE) on ollut mukana jo EU-China Junior Manager Programme -hankkeessa (1998–2003). Nyt yhteistyötä tehdään mm. ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa koulutuksessa (Master-tasolla) ja yritysten kansainvälistymistä edistävässä Rocket-hankkeessa. Korkeakoulun kanssa käydään parhaillaan neuvotteluja ns. avainpartnerisuhteen solmimisesta. Monialaisen Beijing Technology and Business Universityn (BTBU) kanssa solmittiin perussopimus v. 2002.

Opiskelijaliikkuvuuden lisäksi yhteistyötä on tehty mm. kaksoistutkintojen muodossa. Näiden kumppaneiden lisäksi HAMKilla on strateginen partneri Jianxi Science and Technology Normal University Nanchangissa.

Suomen Kiinan suurlähetystön, Tekesin ja Finpron edustajien tapaamisissa hallitus tulee saamaan ajantasaisen tiedon Kiinan nykytilanteesta ja tulevaisuuden haasteista sekä yritys- että korkeakouluyhteistyön näkökulmista.

Lisätietoja
rehtori Veijo Hintsanen, p. 040 506 6342
kansainvälisten asioiden päällikkö Marja Räikkönen, p. 040 766 3216

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs