Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Haaga-Helian kouluttamien opettajien ensimmäisiä valmistujaisia vietetään Kolumbiassa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helian kouluttamien opettajien ensimmäisiä valmistujaisia vietetään Kolumbiassa

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 14:24
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on järjestänyt opettajankoulutusta Kolumbiassa elokuusta 2014 alkaen. Perjantaina 27.11. vietetään ensimmäisiä valmistujaisia Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa, kun ohjelmassa opiskelleet 15 opiskelijaa saavat todistuksensa.

Koulutus on laajuudeltaan 60 opintopistettä ja se on noudatellut suomalaisen ammatillisen opettajankoulutuksen tavoitteita ja sisältöjä. Ohjelmaan on kuulunut myös seminaareja oppilaitoksen esimiehille. Monimuoto-opiskeluna toteutetun koulutuksen lähijaksot ovat olleet Kolumbiassa ja etäjaksot on suoritettu verkko-opetuksena siten, että ohjaavat opettajat ovat olleet Suomessa.

Ohjelman vastuuopettajina ovat toimineet Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun lehtorit Irmeli Pietilä ja David Mauffret. Heidän lisäkseen mukana on ollut neljä muuta opettajaa. Pietilän ja Mauffretin mukaan opiskelijat ovat olleet motivoituneita ja innostuneita. Heitä kiinnostavat suomalaiset opiskelijakeskeiset oppimismenetelmät sekä oppilaitoksen ja työnantajan välinen yhteistyö.

Suomalainen ammatillinen koulutus esiintyy edukseen moniin muihin maihin verrattuna. Opiskelijoiden mahdollisuus jatkaa opintoja korkeakouluun sekä koulutuksen järjestäjän ja yritysten välinen alueellinen työelämäyhteistyö tekee koulutuksesta vetovoimaista. Systemaattisella opettajankoulutuksella on merkitystä koulutuksen laatuun ja vaikuttavuuteen. Tämä ammatillisen koulutuksen toteuttamisen malli kiinnostaa monissa maissa, mikä tuo uskoa koulutusviennin kehittämiseen edelleen.

Lisätietoja:
Lehtorit Irmeli Pietilä (irmeli.pietila@haaga-helia.fi) ja David Mauffret (david.mauffret@haaga-helia.fi)
Johtaja Jari Laukia (jari.laukia@haaga-helia.fi)

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs