Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Future Campilla tehdään tulevaisuutta Oulun kouluissa 12.–14.5.

Oulun ammattikorkeakoulu

Future Campilla tehdään tulevaisuutta Oulun kouluissa 12.–14.5.

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2014 klo 15:21
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Valtakunnallisen Future Camp -kiertueen tavoitteena on herättää nuoret ajattelemaan omaa tulevaisuuttaan positiivisesti sekä avata monenlaisia näkökulmia työelämään. Kiertueella on mukana yhdeksän oppilaitosta kuudelta paikkakunnalta. Oulussa tapahtuma rantautuu OSAOn Myllytullin yksikköön ja Laanilan lukioon. Future Camp vie uudenlaisen tulevaisuusajattelun oppilaitoksiin kaksituntisen tapahtuman muodossa.

Kiertueen kohderyhmänä ovat peruskoulun kahdeksannet luokat sekä toisen asteen toisen vuosikurssin opiskelijat. Koulujen liikuntasaleihin sijoittuvassa tapahtumassa leirihenkinen tilasuunnittelu ja äänimaailma vievät opiskelijat hetkeksi pois kouluarjesta. Toiminnallisilla rasteilla nuoret pääsevät muun muassa suunnittelemaan ja kuvaamaan tulevaisuuden uutiskuvia sekä pohtimaan tulevaisuuskäsityksiään leiriteltassa. Maaliskuun pilottitapahtumaan osallistuneet lukiolaiset opettajineen antoivat kiitosta uudenlaisesta tapahtumasta ja hyvästä, rauhallisesta tunnelmasta, joka antoi virikkeitä tulevaisuuden pohdintaan.

Future Campin taustalla ovat valtakunnalliset KOUKKU – Koulutusvalinnat kuntoon- ja Get a Life -hankkeet. Hankkeissa on tuotettu pelejä ja muita työvälineitä tulevaisuusohjaukseen, joka on uusi suuntaus opinto- ja uraohjauksessa. Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) Ammatillinen opettajakorkeakoulu on tiiviisti mukana KOUKKU-hankkeen toteutuksessa muun muassa vastaamalla osaltaan ohjauksen työkalujen ja pelien kehittämisestä, pilotoinnista sekä niiden käyttöönoton ohjauksesta. Oulun alueen oppilaitokset ja nuorisotoimet ovat puolestaan osallistuneet tulevaisuusohjauksen välineiden kehittämiseen.

Kiertuepaikkakunnat ja oppilaitokset

26.5. Kasavuoren koulu, Kauniainen
21.5. Turun lyseon lukio
20.5. Turun Normaalikoulu
16.5. Rauman lyseon lukio
14.5. Laanilan lukio, Oulu
12.–13.5. Oulun seudun ammattiopisto
8.5. Riihimäen lukio
7.5. Tampereen Normaalikoulu
27.3. Raision lukio

Lisätietoja: tuntiopettaja Laura Paaso, Oamkin Ammatillinen opettajakorkeakoulu, laura.paaso@oamk.fi,
010 272 3939

Future Camp: facebook.com/futurecamp.fi
Hankkeet ja työkalut: koukkuun.fi, getalife.fi

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Palvelemme alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeita ja vastaamme Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulun monimuotoisuudesta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs