Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Funet toi Internetin Suomeen, mitä seuraavaksi?

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Funet toi Internetin Suomeen, mitä seuraavaksi?

Kutsu.
Julkaistu: 16.04.2014 klo 09:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Tervetuloa SeAMK Foorumin luennolle 24.4. klo 14-16 kuulemaan, miten Suomen korkeakoulujen ja tutkimuksen tietoverkko Funet on edistänyt tietoverkkojen kehitystä ja mihin ollaan menossa. Paikka: Frami F

Funetin johtaja Janne Kanner: Korkeakouluverkko tietoverkkojen edelläkävijänä – menneisyyden menestyksistä tulevaisuuden tarpeisiin

Tietohallintopäällikkö Jaakko Riihimaa: Korkeakouluverkon alueellinen ulottuvuus, kohti langatonta Seinäjokea


FM Janne Kanner toimii johtajana Suomen korkeakoulujen ja tutkimuksen tietoverkko Funetissa (Finnish University and Research Network). Funet palvelee suomalaista opiskelija- ja tutkimusyhteisöä tarjoamalla huippunopeat tietoliikenneyhteydet yli 350 000 käyttäjälle korkeakouluissa, oppilaitoksissa ja tutkimuslaitoksissa.

Funet toi aikoinaan Internetin Suomeen vuonna 1988. Nykyään Funetia käytetään arkipäiväistyneissä verkkopalveluissa, mutta myös isojen ja erikoisten tutkimusaineistojen siirtoon. Näistä esimerkkejä ovat avaruustutkimuksen, lääketieteen ja ilmatieteen tuottamat datamassat. Funetin kautta Suomi myös yhdistyy Euroopan, Venäjän ja Amerikan tutkimusverkkojen maapallon kattavaan kudelmaan.

Janne Kanner on yhteispohjoismaisen verkkoyhteisö NordUNETin hallituksen jäsen ja hän on myös toiminut Euroopan korkeakouluverkkojen yhteistyöjärjestö TERENAn (The Trans-European Research and Education Networking Association) puheenjohtajana 2009-2011.

FT Jaakko Riihimaa on Seinäjoen koulutuskuntayhtymän tietohallintopäällikkö, joka siirtyi tehtäväänsä vuonna 1998 kaupunkiverkko Seinäjoen Tietoraitin toimitusjohtajan paikalta. Tietoraitin ja Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen kautta Seinäjoella on käytetty Internetiä ja Funetin palveluita jo 1990-luvun alusta lähtien niin SeAMKissa kuin Sedussakin.

Koulutuskuntayhtymän ja SeAMKin yhteinen verkko kattaa nykyisin noin 5500 työasemaa laajalla maantieteellisellä alueella. Verkon kautta välitetään palvelut noin 15.000 käyttäjän päivittäisiin tarpeisiin.

Riihimaa on toiminut Funet-käyttäjien yhdistyksen eli Funet-työvaliokunnan jäsenenä ja sihteerinä vuodesta 1999 lähtien ja vuodesta 2004 lähtien sen puheenjohtajana.

Luento on avoin kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoja: Jakko Riihimaa p. 0408304104

 

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs