Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » FUAS-liittouma sai rahoitusta KKA:lta

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FUAS-liittouma sai rahoitusta KKA:lta

Tiedote.
Julkaistu: 29.11.2012 klo 10:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

FUAS-liittouman ja belgialaisen korkeakoululiittouman KU Leuven Associationin yhteinen benchmarking-hanke Quality Management and Systems on saanut rahoitusta 28 000 euroa Korkeakoulujen arviointineuvostolta (KKA).

FUAS-laaturyhmän ja liittouman uuden partnerin KU Leuven Associationin yhdessä laatima esitys yhteisestä benchmarking-projektista (Quality Management and Systems) on hyväksytty yhdeksi KKA:n rahoittamaksi kansainväliseksi benchmarking-hankkeeksi. Projekti tullaan toteuttamaan ensi vuoden aikana, ja sen tarkoituksena on vahvistaa kumppanien yhteistyötä jakamalla tietoa ja kokemuksia laadunhallinnan käytänteistä. Projektin tavoitteena on molempien osapuolten laadunhallintatoiminnan kehittäminen ja vahvistaminen.

Kansainvälinen verkostoituminen ja kansainvälinen benchmarking-toiminta on vahvasti esillä FUAS-liittoumastrategiassa 2011 - 2015. Vahvistaakseen kansainvälistä kilpailukykyään FUAS on solminut strategisen kumppanuussopimuksen belgialaisen KU Leuven Association -korkeakoululiittouman kanssa. Kumppanuuden tarkoituksena on laajentaa osapuolten kansainvälistä ymmärrystä ja tietoutta sekä kehittää molempien osapuolten toimintaa yhteisöjä ja alueita hyödyntävällä tavalla. Tuleva benchmarking-hanke on yksi molempia hyödyttävän yhteistyön muoto. Yhteistyö perustuu molemminpuoliseen luottamukseen, tiedonjakoon ja sitoumukseen kumppanuuden vahvistamisesta.

Benchmarking-hanke koostuu kahdesta osa-alueesta, laaja-alaisemmasta laadunhallintaa ja laatujärjestelmää käsittelevästä osasta sekä case-esimerkkinä mukana olevasta oppimistavoitteiden (learning outcomes) tarkastelusta. Molemmat hankkeet alkavat esimateriaalin kirjoittamisella jo tammikuussa ja ensimmäinen yhteinen tapaaminen järjestetään FUAS-liittouman ammattikorkeakoulussa toukokuussa.

Hanke huipentuu elokuussa järjestettävään lopputulosten esittelyyn. Mukana olleet osallistuvat myös KKA:n järjestämään kaikkien hankkeiden yhteiseen loppuseminaariin loppusyksyllä.

KKA:lle jätettiin lokakuussa 35 hakemusta, ja se päätti tukea seitsemää kansainvälistymisen laadunhallinnan kehittämistä parhaiten tukevaa benchmarking-hanketta. FUAS-liittouman lisäksi rahoitusta saivat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto sekä Savonia-ammattikorkeakoulu.

Benchmarking-hankkeen loppuraportointi tapahtuu lokakuun 2013 loppuun mennessä, minkä jälkeen KKA järjestää benchmarking-hankkeista seminaarin. Lisätietoa hankkeista KKA:n sivuilla.

Lisätietoja:
kehittämispäällikkö Mervi Friman, HAMK, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 03 646 4231

 

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs